Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 jan 2018

Deze FIFA 18-pro laat zien hoe je moet dribbelen

Afgelopen weekend werd in Barcelona de eerste ronde van de FIFA 18 Global Series gehouden. De beste spelers van de FIFA 18 Ultimate Team Weekend League hadden zich hiervoor gekwalificeerd. In Barcelona kwamen de beste 64 FIFA 18-spelers van de PlayStation 4 en de 64 spelers van de Xbox One samen om tegen elkaar te strijden. Dat ging niet helemaal vlekkeloos. Zo klaagden verschillende spelers via Twitter dat er problemen waren en de eerste dag te lang doorging. Dat gezegd hebbende, was de strijd op sommige momenten prachtig.

FIFA 18 Global Series

Zo liet FIFA 18-speler Kurt1 zien hoe je moet dribbelen. Terwijl je tegelijkertijd ook kan zeggen dat deze video laat zien hoe matig de mogelijkheden zijn die je als verdediger hebt.

Er waren overigens spelers die beter waren dan Kurt1. Hij kwam uit in de Xbox One-divisie en moest in de achtste finales zijn meerdere erkennen in de Britse DHTEKZ. Met zijn zestien jaar was hij de grote verrassing van het toernooi. Hij wist de Xbox One-divisie te winnen om daarna ook nog eens de beste speler van de PlayStation-divisie te verslaan.

FIFA 18

Er waren ook andere verrassingen tijdens het toernooi. Zo werd Shellzzz Unilad, toch één van de grote kanshebbers op de titel, al in de eerste ronde van de knockouts uitgeschakeld. De Nederlanders speelde geen rol van betekenis. Enkel YimmieHD, het eSports-talent van Feyenoord, wist de laatste acht van zijn divisie te halen. Hij is zodoende gekwalificeerd voor het WK.

Andere Nederlanders die uitkomen voor verschillende clubs vielen tegen. Zo wisten Koen Weijland van Ajax en Tony Kok van FC Twente de knockouts niet te halen. Sparta-speler Lev Vinken wist de laatste zestien te halen, net als Excelsior-speler Levy Frederique. Bob van Uden, de speler van PEC Zwolle, werd van te voren gezien als een grote kanshebber, maar ook hij vloog er in de eerste ronde van de Playoffs uit. Wil je meer lezen over gaming en FIFA? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze FIFA 18-pro laat zien hoe je moet dribbelen
Sluiten