Fortnite en FIFA 19 wisten in 2019 voor het meeste geld te zorgen

Hoewel we aan het begin van het jaar voornamelijk graag vooruitblikken, zijn er nog een paar dingen die terug blikken op 2019. Zo heeft Superdata nu naar buiten gebracht welke games het meeste geld hebben opgebracht via microtransactions. Daarbij zijn FIFA 19 en Fortnite de grote winnaars.

Fortnite is de game die absoluut het meeste geld heeft opgebracht. De game heeft uitgever Epic Games maar liefst 1,8 miljard dollar opgeleverd over alle platformen waar de game op is uitgebracht. Dat geld is verdiend via het aanschaffen van Battle Passes en skins. Bij de games waar je eerst geld voor neerlegt om hem in huis te halen is FIFA 19 de grote winnaar met 786 miljard dollaar aan digitale inkomsten.

FIFA 19 en Fortnite zorgen voor veel geld

FIFA 19 deed het dus beter dan FIFA 20. De laatstgenoemde deed het overigens niet slecht. De game kwam in september uit, maar was alsnog de vierde titel op het gebied van digitale omzet. Dat is een bedrag dat een combinatie brengt tussen in-game uitgaven en het bestellen van de game via een digitaal platform. Call of Duty: Modern Warfare is overigens de tweede game in 2019 met een inkomstenplaatje van nog eens 648 miljoen dollar via digitale inkomsten. De top 3 wordt met GTA 5 voltooid. Deze laatste heeft voornamelijk geld verdiend via in-game aankopen. Toch is dat niks in vergelijking met hoeveel Fortnite heeft opgeleverd.

FIFA 19, FIFA 19 Review, Review
FIFA 19 (Bron EA)

Deze 10 premium-games wisten het meeste geld op te brengen in 2019:

1. FIFA 19
2. Call of Duty: Modern Warfare
3. GTA 5
4. FIFA 20
5. Call of Duty: Black Ops 4
6. NBA 2K19
7. The Division 2
8. Rainbow Six Siege
9. Borderlands 3
10. De Sims 4

En deze free-to-play games zorgden voor succes:

1. Fortnite
2. Dungeon Fighter Online
3. Honour of Kings
4. League of Legends
5. Candy Crush Saga
6. Pokémon Go
7. Crossfire
8. Fate/Grand Order
9. Game for Peace
10. Last Shelter: Survival

Op die manier zijn er dus genoeg games die voor veel geld in de lade zorgen voor game uitgevers. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Fortnite en FIFA 19 wisten in 2019 voor het meeste geld te zorgen
Sluiten