Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

FIFA 19 en Black Ops 4 het meest gekocht op de PlayStation Store

2018 was een jaar waarin er een berg aan nieuwe games werd uitgebracht. Een aantal daarvan gingen vele miljoenen keer over de toonbank. Vaak worden dan verkoopcijfers gemeld door de uitgever. Maar wanneer het aankomt op de populariteit van games die digitaal worden verkocht, dan wordt het wat lastiger. Gelukkig hebben we nu een overzicht van wat de best verkochte games zijn op de PlayStation Store in 2018. Daarbij zien we dat FIFA 19 en Call of Duty Black Ops 4 zeer goed hebben gescoord.

FIFA 19 en Black Ops 4 populair op de PS4

De mensen achter PlayStation hebben twee lijstjes vrijgegeven van de best verkocht games op de PlayStation-store. De ene is voor Europa, terwijl de andere een overzicht laat zien van de best verkochte games in de Verenigde Staten. Het grote verschil is daarbij te zien bij FIFA. Waar FIFA 19 de best verkocht game in Europa is, daar staat hij in de Verenigde Staten op de zevende plek en doet NBA 2K19 het daar beter. In Europa is het zelfs zo dat FIFA 18 nog in de top tien staat.

FIFA 19 screenshots 9

Best verkochte games PlayStation Store Europa
1. FIFA 19
2. Call of Duty: Black Ops 4
3. Red Dead Redemption 2
4. Grand Theft Auto 5
5. God of War
6. Marvel’s Spider-Man
7. FIFA 18
8. Gang Beasts
9. Rocket League
10. Far Cry 5

Best verkochte games PlayStation Store Verenigde Staten
1. Call of Duty: Black Ops 4
2. Red Dead Redemption 2
3. Marvel’s Spider-Man
4. God of War
5. Grand Theft Auto 5
6. NBA 2K19
7. FIFA 19
8. Monster Hunter: World
9. Far Cry 5
10. Madden NFL 19

Verder zien we Grand Theft Auto 5 ongekend populair blijft en valt in Europa het succes van Gang Beasts op. Een geinige multiplayergame, die voornamelijk veel gespeeld is door Youtubers en dat wellicht de populariteit omhoog heeft gestuwd. Ook weten de exclusieve games als Marvel’s Spider-Man en God of War goed te scoren en vind ik het persoonlijk goed om te zien dat Monster Hunter: World in het lijstje voorkomt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FIFA 19 en Black Ops 4 het meest gekocht op de PlayStation Store
Sluiten