Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 nov 2019

FIFA 20 krijgt een gratis CONMEBOL Libertadores-uitbreiding

In Europa is de UEFA Champion’s League de hoogste competitie waar clubs uit verschillende landen het tegenelkaar opnemen. In Zuid-Amerika heb je de CONMEBOL Libertadores, welke begin volgend jaar als gratis uitbreiding in FIFA 20 wordt gebracht.

Dit heeft Electronic Arts bekendgemaakt via een persbericht. In maart moet de nieuwe uitbreiding gaan komen en kun je aan de slag met de grootste clubs van Zuid-Amerika.

De CONMEBOL Libertadores in FIFA 20

De nieuwe uitbreiding introduceert straks historische clubs uit landen als Uruguay, Paraguay, Peru, Ecuador en meer in de game, bovenop de Zuider-Amerikaanse clubs die al reeds te vinden waren in de titel, zoals River Plate, Boca Juniors, Flamengo en Corinthians. De nieuwe clubs gaan dan beschikbaar zijn in FIFA Ultimate Team, de carriere modus van de game, Kick-Off en een speciale toernooi-modus in de vorm van de CONMEBOL Libertadores. In die laatste kun jij dus met jouw team de beker boven je hoofd heffen. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten in de nieuwe uitbreiding.

De komst van de CONMEBOL Libertadores zorgt er voor dat je in FIFA 20 straks aan de slag kunt gaan met 30 competities, 700 teams, 17.000 spelers en 90 gelicenseerde stadions. Daarnaast wordt met de komst van deze nieuwe licentie een nieuwe competitie opgezet voor spelers uit Zuid-Amerika. Op 7 en 8 maart wordt de finale van de eLibertadores gehouden, waar de acht beste spelers van Zuid-Amerikaan op de PlayStation 4 en de Xbox One kunnen gaan strijden om een prijzenpot van zo’n 100.000 dollar. Dat is voor ons Nederlanders een beetje ver-van-onze-bed-show, maar wel leuk om te zien dat er een speciale competitie voor wordt opgezet.

In Nederland is de eDivisie overigens weer begonnen. Daarin nemen de beste spelers van FIFA 20 in Nederland het in clubverband tegen elkaar op in de verschillende livestreams. Wil je meer lezen over FIFA 20? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
FIFA 20 krijgt een gratis CONMEBOL Libertadores-uitbreiding
Sluiten