Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 nov 2019

FIFA 20-esporters spelen vals door elkaar te ontlopen

FIFA 20 is één van de grotere games van de wereld, waarin er ook veel ruimte is voor esporters om in competities te spelen. Afgelopen weekend was er bijvoorbeeld een groot toernooi in Boekarest.

Om je daarvoor te kwalificeren, moet je eerst online jezelf gaan bewijzen. En op dat gebied blijkt nu dat een aantal professionele esporters een manier hebben gevonden om elkaar te ontlopen.

FIFA 20-spelers spelen vals

Nu is dit een verhaal dat al een tijdje geleden opdook en met name naar buiten werd gebracht door de Youtuber Nick. Hij wist te vertellen hoe een groot aantal professionele FIFA 20-esporters een geheime Discord-groep hadden aangemaakt. Tijdens de zogenaamde Weekend League, waarin je in dertig wedstrijden zo goed mogelijk moet proberen te scoren, werkten zij samen om niet tegen elkaar uit te komen. Want wanneer je de betere spelers ontloopt tijdens dit soort weekenden, dan is de kans groot dat je uitkomt tegen spelers die net wat minder goed zij. En dan is winnen en dus het neerzetten van een goede score net wat makkelijker.

Uiteindelijk heeft Electronic Arts ook gereageerd op dit verhaal door een enkele FIFA 20-speler een ban te geven en hem niet mee te laten doen op de twee aankomende toernooien. Maar dat klinkt een beetje als het vinden van een zondebok, omdat duidelijk veel ander spelers zich ook aan dit soort praktijken wagen. En ergens snap ik het wel. Zeker dit jaar heeft Electronic Arts het aantal mogelijkheden waarop je je kunt kwalificeren voor lucratieve toernooien verkleind, waardoor de kans dat je kunt gaan spelen voor het prijzengeld of de contractaanbiedingen van sponsors kleiner is geworden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat EA ingrijpt. Eerder werd ook al de speler Kurt0411 voor de rest van het jaar in FIFA 20 geschorst, omdat hij na meerdere waarschuwingen door bleef gaan met het bedreigen en pesten van andere spelers in de game. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
FIFA 20-esporters spelen vals door elkaar te ontlopen
Sluiten