FIFA 20 krijgt eindelijk een vernieuwde Career Mode

De meest gespeelde modus in een FIFA-game naast Ultimate Team is waarschijnlijk de carrièremodus. Daarin ga je aan de slag als de trainer van een bepaald team en moet je alles op alles zetten om enerzijds het team goed samen te stellen en anderzijds natuurlijk in de wedstrijden te presteren. In FIFA 20 keert deze carrièremodus uiteraard terug en zijn er een aantal interessante veranderingen doorgevoerd.

Als een vrouwelijke coach aan de slag in de FIFA 20 carrièremodus

Eén van de opvallende vernieuwingen is dat je nu eindelijk ook ervoor kunt kiezen om een vrouwelijke coach te zijn. Op die manier kun je dus als een vrouwelijke coach het voor het zeggen krijgen bij bijvoorbeeld Real Madrid, zoals in de screenshots van FIFA 20 naar voren komt. Naast de keuze uit de twee geslachten heb je in de game ook meer mogelijkheden om je eigen personage aan te passen. Tijdens het seizoen kun je hem of haar ook nog van nieuwe kleding en accessoires voorzien. Wanneer je jezelf dan in de game ziet, dan moet je het gevoel krijgen van ‘ja, dat ben ik’.

FIFA 20
FIFA 20 carrièremodus Real Madrid (Bron: Electronic Arts)

Een andere vernieuwing is dat je nu te maken krijgt met dynamic player potential. Dat zorgt er voor dat de manier waarop je jonge spelers opleidt het verschil kan maken of je te maken hebt met een nieuwe Messi of juist met iemand die toch niet zo goed is als dat je dacht.

FIFA 20
FIFA 20 carrièremodus (Bron: Electronic Arts)

Ook moeten de persconferenties in de game een grotere effect hebben. Door de opmerkingen die je maakt in FIFA 20 kunnen jouw tegenstanders zich laten afleiden of je eigen spelers zich juist meer motiveren om een goed resultaat neer te zetten. Andere aanpassingen zijn te vinden in de dynamische gebruikersmenu’s, welke authentieke branding van de Premier League, Bundesliga, Ligue 1, LaLiga Santander, MLS en de UEFA Champions League en UEFA Europa League bevatten. De beste momenten in je carrière worden uitgelicht in de News Feed met nieuwe Live News Screenshots van de wedstrijden die je speelt.

FIFA 20
FIFA 20 carrièremodus keuzes (Bron: Electronic Arts)

FIFA 20 verschijnt op 27 september. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
FIFA 20 krijgt eindelijk een vernieuwde Career Mode
Sluiten