FIFA 21 krijgt geen demo om kwaliteit uiteindelijke game te behouden

Normaal gesproken krijg je bij een nieuwe FIFA-game de mogelijkheid om de game iets van te voren te beleven door middel van een demo. Bij FIFA 21 wordt er afgestapt van deze traditie.

Sowieso is de FIFA 21 release anders dan de voorgaande jaren. Natuurlijk heeft dat voor een deel te maken met de verschillende corona-maatregelen en de impact die dat heeft op de werkzaamheden. Daardoor komt de game al iets later uit dan normaal. En een aparte demo uitbrengen zou dan ten koste gaan van de kwaliteit van het eindproduct.

Geen FIFA 21 demo in de planning

De voorgaande jaren konden we ongeveer een maand van te voren een paar wedstrijden met diverse clubs spelen om zo een beetje een gevoel te krijgen van wat de nieuwe game te bieden heeft. Bij FIFA 21 gaat dat dus niet op. Wel kun je van te voren gebruik maken van een trial via EA Play. Wanneer je daar een actief abonnement op hebt, dan kun je zo’n tien uur in de game steken voordat je hem daadwerkelijk koopt. Hieronder de uitleg van Electronic Arts zelf.

FIFA 21 lijkt een overgangsgame te gaan worden. Echt grote vernieuwingen worden er niet verwacht, enkel een evolutie op een aantal bekende elementen. Wel zijn we erg benieuwd naar hoe de game er straks op de PlayStation 5 en Xbox Series X er gaat uitzien. Maar daar zijn nog geen beelden van.

Nog even wachten

Op 9 oktober kunnen we aan de slag met FIFA 21. Tien dagen daarvoor verschijnt dus de trial voor de eerste uren in de game.

Reageer op artikel:
FIFA 21 krijgt geen demo om kwaliteit uiteindelijke game te behouden
Sluiten