Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 juni 2020

FIFA 21 onthuld: komt iets later dan normaal

Eén van de grootste releases van dit jaar is FIFA 21. Het is simpelweg al jaren één van de best verkopende gameseries. Vannacht tijdens de EA Play Live-persconferentie werd de game uit de doeken gedaan.

Daarbij werd FIFA 21 in een trailer gestopt samen met de game Madden NFL 21, die vooral voor de Amerikaanse markt interessant is. Het idee achter die trailer is om de next-gen kracht van de games te laten zien, maar voordat we de game op de PlayStation 5 en Xbox Series X uitkomt, verschijnt hij eerst nog op de huidige generatie spelcomputers.

FIFA 21 komt er aan

En de releasedatum van FIFA 21 is 9 oktober. Dat is dus iets later dan dat je normaal gesproken verwacht. Meestal verschijnt een nieuw deel in de serie in de derde of vierde week van september. Mocht je van plan zijn om straks ook een PlayStation 5 of Xbox Series X te kopen, dan hebben we goed nieuws. Je hebt dan tot en met FIFA 22 de mogelijkheid om de game gratis te upgraden. De voortgang die je hebt geboekt met bijvoorbeeld FIFA Ultimate Team gaat dan volledig mee. Op die manier kun je hem dus met gerust hart aanschaffen om vervolgens op de volgende generatie spelcomputers er mee verder te gaan. Bekijk hieronder alvast de trailer die dus gemixt is met Madden.

Echte gameplay details van FIFA 21 zijn er nog niet. Electronic Arts benoemt vooral de voordelen die next-gen met zich mee brengt. Zo zijn er zeer snelle laadtijden, zijn de lichteffecten verbeterd, wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde enhanced animation technology, moeten de spelers die de bal niet hebben beter reageren op jouw acties en meer. Mocht je in het bezit zijn van EA Acces of een Origin Access Basic-member zijn, dan kun je de game op 1 oktober al proberen. Daarbij heb je waarschijnlijk wel een gelimiteerde tijd. Wanneer je een Origin Acces Premier-member bent, dan kun je al volledig met de game aan de slag. Daarnaast zijn er verschillende pre-order bonussen, die je op de officiële site vindt. Daarbij wordt ook duidelijk dat de game alle licenties van vorig jaar heeft. Dus je kunt los gaan met de Champion’s League en de CONMEBOL Libertadores.

Is dit de cover-athlete? (Afbeelding: Electronic Arts)

In de loop der maanden zullen we meer horen over FIFA 21. Wie er bijvoorbeeld op de cover komt (afgaande op de trailer denken wij Mbappé van PSG) en wat voor extra modus in komt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De beste verdediger ter wereld (Afbeelding: Electronic Arts)
FIFA 21
De aanstaande kampioen van Engeland? (Afbeelding: Electronic Arts)
Reageer op artikel:
FIFA 21 onthuld: komt iets later dan normaal
Sluiten