Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 feb 2020

FIFA Pro verbannen van elke game die EA uitgeeft

Een game als FIFA 20 is lekker om samen te spelen met vrienden of het online op te nemen tegen andere spelers. Als je heel erg goed bent, dan kun je jezelf een FIFA Pro noemen en meedoen aan de verschillende toernooien.

Als je de wereld van de FIFA Pro’s een beetje bijhoudt, dan wordt er al jaren geklaagd over elementen zoals balans en bugs. Eén van de spelers, Kurt ‘Kurt0411’ Fenech, houdt daarbij geen blad voor zijn mond en combineert het geven van kritiek op Electronic Arts met ordinaire scheldpartijen en andere acties. Als gevolg daarvan is hij nu voor altijd en eeuwig verbannen van de games die EA uitgeeft.

FIFA Pro maakt het te bont en moet op de blaren zitten

De ruzie tussen de FIFA Pro Kurt0411 aan de ene kant en EA aan de andere kant is al een tijdje bezig. De speler kreeg eerder al een tijdelijke ban omdat hij enerzijds zich misdroeg en er ook verhalen waren dat hij had vals gespeeld met de Weekend League. In plaats van dat te accepteren, bleef hij doorgaan met zijn gedrag en als gevolg daarvan vond EA het nodig om op hun Twitter-account een bericht te wijden aan de speler, waarbij hij dus een levenslange ban krijgt.

De FIFA Pro wordt er van verdacht om Twitter-accounts van EA-werknemers te hebben gehackt en misbruikt. Hoewel ik niet zeker weet of dat laatste ook daadwerkelijk is bewezen, is het wel zo dat Kurt0411 op Twitter zich regelmatig van zijn slechtste kant heeft laten zien en vooral anderen belachelijk maakt, uitscheldt en meer van dat soort gedrag. De onderstaande video is daar een goed voorbeeld van.

Dus als je ooit de ambitie hebt om een FIFA Pro te worden, volg niet het voorbeeld van deze gamer. Wil je meer lezen over FIFA 20? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
FIFA Pro verbannen van elke game die EA uitgeeft
Sluiten