Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 8 feb 2018

Deze fiets is gemaakt voor een koning: een boks-koning welteverstaan

De bokser Conor McGregor staat bekend als de onbetwiste koning van de Ultimate Fighting Championship (UFC) ring en waar hij evengoed bekend om staat is zijn liefde voor kleding en fashion. Wat misschien wat minder algemeen bekend is over de bokser is dat hij een groot fan is van fietsen. En wat is de ultieme droom van een koning die houdt van fietsen? Een op maat gemaakte custom fiets natuurlijk met koninklijk gouden accenten.

Op maat gemaakt frame

De custom fiets is gemaakt door het bedrijf FiftyOne, dat gespecialiseerd is in het maken van custom fietsen. Uiteraard moest het voertuig helemaal passen bij McGregor en moest het zijn unieke stijl en toewijding aan het presteren op het hoogst mogelijk niveau weergeven. Als eerste werd het frame gebouwd om precies te passen bij de maten van de bokskampioen. Daarna begon eigenlijk het echte werk pas en moest het uiterlijk van de fiets aangepast worden.

Conor McGregor bij de Fashion Awards 2017
Conor McGregor bij de Fashion Awards 2017

Naam in 24 karaat bladgoud

Het frame is geschilderd in een diepe zwarte kleur, die geaccentueerd wordt door de naam van de bokser. De naam is natuurlijk niet zomaar op het frame geschilderd, maar bestaat uit stukjes 24 karaat bladgoud, die met met de hand stukje voor stukje voorzichtig op de fiets zijn geplaatst. Andere gouden accenten zijn het woord FiftyOne heel groot op één van de stangen en een stukje van het zadel. Behalve de gouden letters is het frame ook nog wat minder opvallend versierd met de woorden “Notorious” en McGregor in een soort patroon met een fade out effect.

Fifty One custom fiets voor Steve McGregor

Onwaardige pedalen

Omdat McGregor ooit een blessure heeft opgelopen aan de voorste kruisband van zijn knie, is de FitfyOne racefiets uitgerust met aangepaste platte Crank Bros pedalen. Uiteraard hebben de pedalen ook een gouden accent gekregen in de vorm van het woord “Notorious”. Sommige mensen zouden er schande van spreken dat dit soort onwaardige pedalen op zo’n racefiets geplaatst zijn. Maar het McGregor team had er speciaal om gevraagd, aangezien de bokser nog steeds voorzichtig moet zijn met zijn knie.

Fifty One McGregor

Zelf een custom fiets van FiftyOne

Een op maat gemaakte racefiets is niet iets dat alleen McGregor voor elkaar kan krijgen bij FiftyOne, maar in principe zou iedereen (met genoeg zakgeld) een custom fiets bij het bedrijf kunnen bestellen. Via de website staat uitgelegd hoe het werkt. Eerst ga je naar een lokale “bike fitter”, die je maten opneemt en stuurt naar FiftyOne. Daarna ga je op gesprek met een ingenieur om het design te bespreken en wordt je fiets getekend in BikeCAD. Vervolgens begint het bouwen van je frame en mag je gaan bakkeleien over het artwork op je fiets.

Fifty One custom fiets

Omdat alle mensen weer andere maten hebben, zou het handig zijn als veel meer dingen op maat gemaakt zouden worden. Net zoals bijvoorbeeld deze hoofdtelefoon. Hij heet OwnPhone, omdat de koptelefoon letterlijk voor jouw oren gemaakt zijn.

FiftyOne

Reageer op artikel:
Deze fiets is gemaakt voor een koning: een boks-koning welteverstaan
Sluiten