Filantroop Bill Gates stoot Jeff Bezos van troon als rijkste man ter wereld

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, kon zichzelf de afgelopen twee jaar de rijkste persoon ter wereld noemen. Niet meer, want hij is van de troon gestoten door iemand die de troon ook al eens heeft bestegen: Bill Gates.

Volgens Bloomberg Billionaires Index is Bill Gates op dit moment de rijkste persoon op aarde. Hij bezit een niet zo bescheiden 99 miljard Euro.

Jeff Bezos moet zijn geld delen en Bill Gates heeft een lekker jaar

Hoe het kan dat Bezos niet meer op nummer 1 staat? Hij verloor ondanks een groot deel van zijn fortuin (lees: ongeveer 30 miljard Euro) door de scheiding met zijn ex-vrouw. Daarnaast deed Amazon het in het derde kwartaal minder goed dan in het tweede kwartaal. ook hierdoor moest Bezos een paar Euro’s inleveren. Zijn ex-vrouw, MacKenzie Bezos, staat trouwens ook hoog in het lijstje. Zij is goed voor een luttele 31 miljard Euro, waarmee ze op de 24e plek staat.

Bill Gates daarentegen heeft een goede boost gehad dit jaar. Zijn vermogen is dit jaar met ongeveer 18 miljard Euro gegroeid. Dit komt onder andere door de groei van het bedrijf waar hij mede-oprichter van is, Microsoft Corp.

Bill Gates
(Bron: ANP / Ludovic Marin / AFP)

Gates blijft binnenlopen maar geeft ook gul

Bill Gates werkt al sinds 2008 niet meer full-time bij Microsoft. Daarnaast is hij sinds 2014 niet meer de CEO. Desalniettemin blijft het geld van Microsoft binnenstromen. Dat geld wordt tegenwoordig in allerlei goede doelen gestoken door Gates. Ondanks zijn gulle aard heeft hij genoeg geld over om zichzelf de rijkste persoon ter wereld te noemen.

Bill Gates
(Bron: ANP / EPA / Olivier Chassignole)

Gates verkocht ongeveer 35 miljard Euro aan Microsoft aandelen. Dat geld stopte hij vervolgens in de Bill and Melinda Gates Foundation. Dit is een stichting die mensen in ontwikkelingslanden op verschillende manieren helpt hun gezondheid te verbeteren en om armoede terug te dringen. Ondanks de verkoop van deze aandelen bezit Gates nog steeds een groot deel van Microsofts aandelen.

Reageer op artikel:
Filantroop Bill Gates stoot Jeff Bezos van troon als rijkste man ter wereld
Sluiten