Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 26 augustus 2019

Er komt een film op basis van de game Metro 2033

Een paar jaar geleden maakten we kennis met de game Metro 2033, gebaseerd op de boeken van de Russische schrijver Dmitry Glukhovsky. Vervolgens zijn de games een andere kant opgegaan en verscheen dit jaar nog de game Metro Exodus, waarvan je hier de review kunt lezen. In de games bevind je je in het Moskou van de toekomst. Na een nucleaire oorlog hebben slechts duizenden mensen de ramp overleefd door in de metro-gangen te schuilen. Daar proberen ze nu een leven op te bouwen. Daarbij is er niet alleen het gevaar van de duivelse beesten van buiten, maar is er ook telkens een strijd op het gebied van politiek en ideologie. En daar wordt nu dus een film van gemaakt.

Een film op basis van Metro 2033

Volgens website Variety hoef je voorlopig nog niet op de film te rekenen. Hij staat namelijk pas voor 2022 gepland. De film gaat overigens gemaakt worden door een Russisch mediabedrijf. De vraag is dus wel in hoeverre we de film in het Westen gaan zien.

Metro 2033
Metro 2033 Redux (Bron: 4A Games)

Volgens de Metro 2033-schrijver Glukhovsky komt met de verfilming van de boeken een droom uit. Lang heeft hij naar eigen zeggen nee gezegd tegen bedrijven die een film wilden maken op basis van de boeken, omdat hij niet het vertrouwen had dat er een goede film uit zou komen. Nu onder andere Gazprom-Media achter het project zit, gaat het volgens de schrijver goed komen. Sterker nog, hij gaat er vanuit dat de film een absolute kaskraker wordt en een feest voor iedereen die de boeken heeft gelezen.

Het boek Metro 2033 komt overigens uit 2002 en werd vervolgens in 2010 vertaald naar de gelijknamige game. In 2009 en 2015 verschenen er nog de boeken Metro 2034 en Metro 235. De games hebben na het eerste boek het verhaal een beetje los gelaten en zijn zodoende wel anders. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Er komt een film op basis van de game Metro 2033
Sluiten