Tech 14 sep 2018 Noah Korevaar

10 filmtrailers die veel beter zijn dan de uiteindelijke film

Films komen zelden vanuit het niks. Maanden, zelfs soms jaren van tevoren worden we al gebombardeerd met een marketingbom. Eerst wat geruchten, dan een eerste foto, misschien een teaser en… BAM, een trailer.

10 trailers die beter zijn dan de uiteindelijke film

De wereld achter trailers is een complete industrie, die verrassend los staat van de filmproducenten zelf. Je kunt trailers zelfs als korte films beschouwen, bijna altijd door heel andere mensen in elkaar gezet dan de films zelf.

Er zijn complete bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bouwen van de meest overtuigende trailers. Ongeacht of de film die uiteindelijk uitkomt goed of slecht is. Sterker nog, de korte filmpjes zijn allang niet meer realistische voorproefjes.

We hebben tien van dat soort trailers voor je op een rijtje gezet, die veel beter zijn dan het eindproduct.

De toon, inhoud en boodschap komen vaak allesbehalve overeen met het eindproduct. Soms pakt dat goed uit, andere keren veroorzaakt het een hoop ophef. Als consument worden we vaak misleid. Soms op een briljante wijze, waardoor het eindresultaat ons verrast, soms op een manier waardoor jij je als kijker bedrogen voelt.

Skip je trailers vaak vanwege de spoilers? Begrijpelijk, maar toch raden we je aan ze alsnog na het kijken van de film te checken. Het kunnen echt wonderbaarlijke kunsstukjes zijn, terwijl de uiteindelijke film soms vies tegenvalt.

We hebben tien van dat soort trailers voor je op een rijtje gezet, die veel beter zijn dan het eindproduct. Ben jij het met alle voorbeelden eens?

Reageer op artikel:
10 filmtrailers die veel beter zijn dan de uiteindelijke film
Sluiten