Fan van filmservice Film1? Dan is er slecht nieuws voor je!

Naast dat er steeds meer streamingdiensten bijkomen (Disney Plus, Apple TV) gaat er af en toe ook eentje weg. Filmservice Film1 heeft bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het vanaf 1 augustus zal gaan stoppen met het aanbieden van content.

Doek valt officieel voor Film1

Film1 is al sinds 2006 actief als betaalde filmzender. Daarnaast is het door de jaren heen ook gaan samenwerken met onder andere Ziggo, KPN, Canal Digitaal, Caiway en hadden diens klanten ook toegang tot het aanbod. Tevens was het mogelijk om een los abonnement te nemen op de bijbehorende streamingdienst.

Lisa Broock van Sony Pictures Entertainment (waar Film1 momenteel onderdeel van uitmaakt) heeft nu echter aangegeven dat Film1 in zijn geheel weggaat. In eerste instantie leek het erop dat men alleen zou stoppen van het lineair uitzenden van films, maar nu blijkt dat ook het online gedeelte zal gaan verdwijnen.

Waarom Sony deze keuze gemaakt heeft is niet helemaal duidelijk. Het enige dat men erover losliet was dat er steeds minder filmrechten beschikbaar zouden zijn. Niet geheel onbegrijpelijk, want de reden dat ook Netflix af en toe films verwijderd is omdat de rechten voor de betreffende titels verlopen zijn.

Film1

Gezien online videodiensten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten is het op zich niet erg dat er nu eentje weggaat. Tenzij je een trouwe abonnee van Film1 was natuurlijk, want dan moet je wellicht opzoek naar wat nieuws. Gelukkig heb je nog tot augustus de tijd om hierover na te denken.

Mocht je nu echter al willen overstappen dan kun je direct terecht bij onder andere Netflix, Videoland en de service van Amazon Prime. Deze diensten hebben naast series namelijk ook een interessant aanbod aan films. Er staan zowel oude als nieuwe titels op.

Meer weten over streamingdiensten en video on demand? Lees dan ook het een onderzoek van RADAR naar online videodiensten en bekijk hier welke titels nieuw zijn op Netflix.

Reageer op artikel:
Fan van filmservice Film1? Dan is er slecht nieuws voor je!
Sluiten