Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 31 dec 2018

Dit zijn de films die je in 2018 had moeten zien

We zijn vandaag toch echt aan het einde van het jaar aangekomen en morgen beginnen we vrolijk (en waarschijnlijk redelijk brak) aan het nieuwe jaar. 2018 zat vol met ups and downs, terwijl we mochten genieten van allerlei nieuwe smartphones en ontwikkelingen. Voor Facebook en Elon Musk bracht het jaar redelijk wat problemen, maar in de filmwereld kwamen er behoorlijk wat pareltjes voorbij. Waarschijnlijk ben je er een paar zelfs al vergeten door de drukte van 2018, maar YouTube gebruiker Sleepy Skunk helpt je met een trailer mashup van alle belangrijke 2018 films. Wie weet dat je er zelfs nog een paar hebt gemist.

Video en overzichtelijke lijst

De trailer mashup van Sleepy Skunk voelt aan als een ellenlange trailer van de meest epische film ooit. Beelden van verschillende films lopen soepel in elkaar over en we zien onder andere Black Panther, Deadpool 2, Annihilation en Future World voorbijkomen. Helaas krijg je gedurende het filmpje geen titels te zien van de films die langskomen en als je iets niet herkent, kan het lastig zijn om erachter te komen om welke film het precies gaat. Gelukkig denkt Sleepy Skunk met je mee en heeft hij via Tubblr een overzichtelijke lijst gepost van alles wat voorbijkomt. Je kunt zelfs precies zien op welk tijdstip in de video je welke film kunt verwachten.

Marvel films Black Panther

Vergeten films

Best nice dus en de video is zeker een aanrader om even naar te kijken. Hij duurt onder de zeven minuten en kan een bron van inspiratie zijn als je sommige films nog niet hebt gezien. Ook is het een mooi overzicht van het jaar en realiseer je je hoeveel spannende films er eigenlijk wel niet zijn uitgekomen. Het zal je waarschijnlijk verbazen dat je behoorlijk wat films ook nog eens was vergeten. Doordat veel films tegenwoordig ook bij streamingdiensten als Netflix verschijnen, lijk je ze makkelijker naar de achtergrond te verdwijnen. Er wordt dan ook minder groots reclame voor ze gemaakt dan voor bijvoorbeeld bioscoopfilms.

Maar we klagen niet en zijn zeker blij met de films die op Netflix te vinden zijn. Ook veel van de series mogen er zeker wezen. Mocht je nog naar een binge-waardige serie op zoek zijn, hebben we het complete overzicht van onze Netflix tips van 2018 voor je op een rijtje gezet.

The Verge

Reageer op artikel:
Dit zijn de films die je in 2018 had moeten zien
Sluiten