Naar deze grote films in 2021 kijken we het meest uit (deel 1)

2020 was een slecht jaar voor de filmindustrie. Vanwege het coronavirus kwamen veel films niet naar de bioscoop. Dat moet in 2021 anders zijn.

2021, we kijken er nu al naar uit. Hopelijk kunnen we allemaal snel een vaccinatie tegen het coronavirus pakken waardoor we weer naar het oude normaal terug kunnen. Eindelijk weer festivals en concerten en op vakantie gaan. Hopelijk kunnen we ook weer genieten van films in een volle bioscoop. Qua titels hebben we in ieder geval iets om naar uit te kijken. Wij zetten de topfilms op een rijtje die je volgend jaar zeker niet moet missen.

De grote films

Vanwege al het uitstel komen er zeer veel interessante films uit. Omdat het er zoveel zijn hebben we de tekst in vier delen verdeeld. Vandaag deel 1.

Coming 2 America – 5 maart

Er beginnen het lijstje met een film die gewoon op Amazon Prime Video te zien is. We kennen natuurlijk allemaal de originele versie uit 1988 met Eddie Murphy in de hoofdrol. Na 33 jaar komt er nu eindelijk een vervolg. Koning Akeem komt erachter dat hij een lang verloren zoon in de Veringde Staten heeft. Hij moet dus terug in het land om de troonopvolger te vinden.

Jackass 4 – 5 maart

Nog een film waarna jarenlang wachten eindelijk een nieuw deel van komt. Jackass is natuurlijk de cultserie uit de zeroes waar Johnny Knoxville en zijn vrienden de meest belachelijke stunts uithalen. We zien een groot deel van de originele cast terug voor hun kruistocht.

Morbuis – 19 maart

Morbius ken je wellicht uit Spider-Man, nu krijgt de schurk zijn eigen film. De hoofdrol is voor niemand minder dan Jared Leto, die The Joker speelde in Suicide Squad. We zien hoe biochemist zichzelf probeert te genezen van een bloedziekte, maar in plaats daarvan infecteert hij zichzelf met een vorm van vampierisme. De film zou eigenlijk al in 2020 te zien zijn, maar is door de coronacrisis uitgesteld.

Tomb Raider 2 – 19 maart?

We kennen natuurlijk vooral Angelina Jolie als Lara Croft, maar in deze nieuwe film wordt de hoofdrolvoor de tweede keer vertolkt door Oscar-winares Alicia Vikander. Veel over de film is nog niet bekend. De film is voor 19 maart 2021 aangekondigd, maar zeer waarschijnlijk wordt deze verschoven. Vandaar het vraagteken achter de releasedatum Er is echter nog niets bevestigd.

Fast and Furious 9 – 2 april

Jawel, nog een grote film die eigenlijk het afgelopen jaar zou uitkomen. Fast and Furious 9 gaat zijn grenzen verleggen. Dit keer wordt zelfs de ruimte aangedaan door de actiehelden. Natuurlijk zien we Vin Diesel en Charlize theron weer terug. De bad guy in dit deel wordt door niemand minder dan John Cena gespeeld. Op deze datum stond eigenlijk Fast and Furious 10 gepland, maar daarop zullen we vermoedelijk ook een jaartje extra op moeten wachten.

Mortal Kombat – 16 april

Na 1995 komt er in 2021 weer een nieuwe film over de beroemde gamereeks. We zullen veel van de bekende personages uit het spel terugzien. Zo komen Scorpion, Raiden, Liu Kang en Sub-Zero terug in de film. Het plot is nog onbekend, maar dat moet wel goedkomen met de bekende schrijvers Greg Russo en Dave Callaham. Laatstgenoemde kennen we onder andere van Wonder Woman en The Expendables.

Black Widow – 7 mei

Nadat deze film al zovaak is uitgesteld vragen we ons echt af of deze film ook echt op 7 mei 2021 in de bioscoop te zien is. Disney heeft echter niet veel mogelijkheden meer omdat de series voor Marvel Phase 4 al gepland zijn op hun streamingdienst. Mocht de coronacrisis nog steeds hevig zijn, dan zal het ons niet verrassen dat deze titel gewoon naar Disney+ gaat. Veel over het verhaal weten we echter nog niet. Wel weten we dat de cast naast Scarlett Johansson bestaat uit David Harbour, Rachel Weisz en Florence Pugh.

 

Reageer op artikel:
Naar deze grote films in 2021 kijken we het meest uit (deel 1)
Sluiten