Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 27 nov 2018

Offline films en series kijken op Netflix: zo doe je dat!

Netflix is het Walhalla op het gebied van films en series. De streamingdienst heeft een arsenaal aan content voor je klaarstaan, die je allemaal kan bekijken met een simpele druk op de knop. Maar wat als je onderweg bent of je op een plek begeeft zonder internet? Is het dan mogelijk om je content nog steeds te kijken?

Offline kijken op Netflix

Netflix heeft een arsenaal aan films en series in het aanbod staan, welke je allemaal online kan kijken. Zit je op de bank? Dan kies je een serie uit die je wilt bingewatchen, druk je op het plaatje en je hoeft verder niks meer te doen. Zit je in de trein? Zorg voor een werkende internet verbinding, kies een film naar keuze en voila: daar ga je! Maar wat nu als het internet het thuis niet doet of wanneer je in een vliegtuig zit? Dan wil je misschien wel de nieuwste aflevering van je favoriete serie kijken of toch beginnen aan die filmreeks die je al tijden wil zien. Hoe doe je dat dan?

Het is een goede vraag met een heel simpel antwoord. Je hebt een internet verbinding nodig om Netflix content te bekijken, maar het hoeft niet perse. Series zijn tegenwoordig ook offline te downloaden op het platform. Met een simpele druk op de knop haal je de laatste aflevering van je favoriete serie binnen en kun je hem elke moment bekijken. Je hebt dus zeker weten wel internet nodig om een serie of film binnen te halen, maar kijken kan gewoon offline. Een handige feature die verschillende redactieleden dagelijks gebruiken in het openbaar vervoer. Zo hoef je niet je bundel leeg te roven door streamen.

Netflix offline kijken: zo doe je dat

Beperkte toegang

Offline films en series kijken is dus mogelijk op Netflix, maar hou er wel rekening mee dat er beperkingen op de feature zitten. Zo is het niet mogelijk om elke film te downloaden, zoals dat het geval is bij de Marvel films. Daarnaast zijn er ook series als Peaky Blinders die niet te downloaden zijn. Hou hier dus wel rekening mee.

Daarnaast zijn afleveringen van series en films soms een bepaalde tijd beschikbaar. Wanneer je bijvoorbeeld een aflevering kijkt van Prison Break en begint met de aflevering, heb je vaak tot 48 uur de tijd om hem af te kijken. Echter lijkt dit soms nog wel eens te verschillen. Ook hier is het slim om rekening te houden met de regels van Netflix.

Netflix offline kijken: zo doe je dat
Reageer op artikel:
Offline films en series kijken op Netflix: zo doe je dat!
Sluiten