Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Pop-Culture 23 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Bloedstollende films en -series op Netflix voor de Stranger Things-fans

Stranger Things is een hit. Man wat een vette serie! Heb jij ‘m gezien? Wees dan niet getreurd. Gelukkig kent Netflix genoeg andere films en series die dezelfde vibe kennen. Pak ondertussen nog wat tips mee voor de ultieme Netflix-ervaring en je bent er klaar voor!

Hypnotiserende flower power

‘Upstream Color’ is een film waar je niet goed je vinger op kunt leggen. We kunnen je dat met veel woorden proberen duidelijk te maken, maar de film is zo apart dat dat de ervaring eerder teniet doet. Wij zeggen: kijken die hap! Je kunt ‘m hier op Netflix vinden.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Dikke docu

We hebben deze docu in een overzicht van vermakelijke docu’s die je ook slimmer maken met je gedeeld. De docu vinden we zo gaaf dat we ‘m écht in dit rijtje moesten zetten. ‘Room 237’ gaat over de theorieën en complotten achter The Shining. Op Netflix check je ‘m hier.

Zombies, maar dan anders

‘The Returned’ is de Amerikaanse versie van de succesvolle Franse serie ‘Les Revenants’. In een klein stadje komen mensen die dood zijn terug tot leven. Ze zijn niet ouder en kunnen zich ook niet herinneren dat ze dood zijn gegaan. Terwijl iedereen zijn leven weer probeert op te pakken gebeuren er steeds gekkere dingen…Spannend! Zin gekregen om ‘m te kijken? Dat kan zo.

De terugkeer van 4400 mensen

Nu we het toch over doden hebben die terug komen: ‘The 4400’ gaat daar ook over! Op een dag slaat een meteoriet in in een meer. In plaats van een inslag ontstaat er een lichtflits waaruit 4400, vandaar de titel, vermiste, dode personen opstaan. En ook zij kunnen zich niet herinneren dat ze dood zijn (geweest). Het zou fijn zijn als deze mensen vredelievend waren, maar is dat wel echt zo? Op Netflix vind je deze huiveringwekkende serie hier.

Wie heeft het gedaan?

Nadat haar man haar heeft verlaten besluit Marcella weer aan de slag te gaan als rechercheur in Londen om een moordzaak op te lossen. De moord komt haar alleen akelig bekend voor. Is Marcella dan toch zelf de moordenaar?

Klassieker in een klein stadje

Na vijventwintig jaar is ‘Twin Peaks’ weer (bijna) terug van weggeweest. Ondertussen is er veel te doen geweest over de terugkeer van deze culthit. Heb je het origineel uit 1990 al gezien? Want dat is zeker een aanrader! Foute Amerikaanse teksten, mysterie, moord, intrige, deze serie heeft alles! De vraag is alleen: wie heeft toch die moord gepleegd en is er überhaupt wel iemand onschuldig? Kijken? Zeker doen! Dit is de link naar Netflix.

Netflix-pro

Alles uit je Netflix-account halen? Probeer dan ook nog deze geheime Netflix-codes uit om toegang te krijgen tot nog meer kijkplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bloedstollende films en -series op Netflix voor de Stranger Things-fans
Sluiten