Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 11 feb 2018
Leestijd: 4 minuten

Netflix and Chill: de beste films om op Valentijnsdag op Netflix te kijken

Wie 14 februari een gezellig avondje heeft gepland met zijn lover, maar nog geen idee heeft hoe deze invulling te gaan geven: look no further. Zet een van deze films op Netflix aan, en een chill avondje is gegarandeerd. Of een Netflix and Chill avondje. WANT we weten allemaal hoe dat ‘film kijken’ gaat. Anyway, dit zijn onze twaalf aanraders voor een Valentijnsdag vol romantiek, spanning en humor.

That Awkward Moment

Zac Efron, Miles Teller en Michael B. Jordan spelen in deze hilarische komedie. De film gaat over dat ene moment dat we allemaal wel kennen: waar gaat het naartoe met het daten? Een lastige vraag, die soms door beide kanten anders beantwoord wordt. Auch. Deze film kijkt lekker weg, behandelt alle clichés, maar blijft origineel door de droge humor van het drietal vrienden.

The Theory of Everything

The Theory of Everything gaat over het levensverhaal van de wetenschapper en genie Stephen Hawking. Het verhaal is mooi, triest, romantisch, inspirerend en indrukwekkend tegelijkertijd. Voeg daar een vleugje briljante Eddie Redmayne (die voor zijn rol als Stephen Hawking de Oscar voor beste acteur ontving) et voila: een must-see film.

No Strings Attached

Misschien zijn jij en je lover wel op dezelfde manier bij elkaar gekomen als Natalie Portman en Ashton Kutcher in deze film doen. De twee vrienden spreken af friends with benefits te zijn. Verloopt zoiets óóit zonder drama, of ontevredenheid aan een kant? Precies. Waarschuwing: dit is een enorm voorspelbare film. Typisch gevalletje rom-com.

What Happens in Vegas

Over klassiekers gesproken: deze film met Ashton Kutcher (jaja, alweer), en Cameron Diaz is een heerlijke rom-com met een goede dosis typische mannen- en vrouwenhumor. In de film worden de typische carrièrevrouw en playboy neergezet, die uiteindelijk natuurlijk meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

Millennium: Mannen die vrouwen haten

Niet iedereen heeft op 14 februari een date in zijn agenda staan. Zit je alleen op de bank tijdens Valentijnsdag, en ben je daar een beetje zuur over, dan is de film ‘Millennium: Mannen die vrouwen haten’ een aanrader. We doelen niet op de titel hoor, dit is namelijk gewoon een toffe verfilming van een heel tof boek van Stieg Larsson ;-).

Twilight

Wie niet vies is van een beetje Mystery, en wat vampieren op zijn tijd, moet Twilight opzetten. Deze film is echt een guilty pleasure. Weet je dat je lover deze film stiekem leuk vindt, dan kun je hem/haar er mee verrassen. Of je jezelf er blij mee maakt is echter de vraag.. Liefde is een kwestie van geven en nemen hè.

The Wolf Of Wall Street

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie en Martin Scorsese. Need we say more? Goed voor bijna drie uur kijkplezier.

Intouchables

Intouchables gaat over een ongebruikelijke en onverwachte vriendschap, en vriendschap is ook liefde. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en kijkt heerlijk weg. Als je niet weg zwijmelt van de sympathieke Omar Sy, dan wordt je wel verleid door de Franse taal.

Shrek

OF het nou Valentijnsdag is, Moederdag, Pasen of een random vrijdagavond: er is altijd een reden om Shrek op te zetten. Kun je het niet eens worden over het genre: romantisch of toch een thriller? Zet dan gewoon deze fijne animatiefilm op met r-rated grapjes die je als kind nooit zijn opgevallen. Ben je sad dat je in je eentje op de bank zit tijdens Valentijnsdag? Selecteer dan deze topper op Netflix om je weer te laten lachen.

The Persuit of Happiness

The Persuit of Happiness is een echte tranentrekker waarin Will Smith de hoofdrol speelt. Hij wordt bijgestaan door zijn zoontje Jaden Smith in deze drama over de worstelingen van een alleenstaande vader. Grote kans dat je lover na het zien van deze film dicht tegen je aan kruipt om bij je uit te huilen. Al is sadness niet echt de emotie waar je voor gaat op Valentijnsdag, is deze film zeker het kijken waard.

The Hunger Games: Catching Fire

‘The Hunger Games: Catching Fire’ vertelt het verhaal van Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en de bizarre Hunger Games die zich jaarlijks afspelen in de futuristische wereld. Deze film heeft een beetje van alles: actie, avontuur, drama, romantiek en sci-fi. Daarom is hij sowieso een schot in de roos voor een lekker avondje Netflixen.

Thor

Chris Hemsworth schittert als Thor in deze film. Naast het feit dat dit een actie/adventure/fantasy/sci-fi film is die lekker wegkijkt, kijkt Chris Hemsworth ook lekker weg. Daar maak je altijd wel iemand blij mee. Als je gevoelig bent voor een minderwaardigheidscomplex, en niet zo vaak in de gym staat als Chris, kun je misschien beter een van de bovenstaande films kiezen.

Netflix’ eigen aanrader voor Valentijnsdag

Zin om tijdens Valentijnsdag een serie te binge watchen? Dan raadt Netflix zelf deze titels aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix and Chill: de beste films om op Valentijnsdag op Netflix te kijken
Sluiten