Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 okt 2019

Filter scheldwoorden weg op je Xbox One

Wanneer je graag online speelt op je Xbox One, maar een beetje klaar bent met mensen die je via berichten uitschelden, dan kun je daar binnenkort iets aan doen. Microsoft rolt namelijk een soort filter uit.

Met deze filter, welke werd onthuld op de Xbox Wire, heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen wat voor taal je wel en niet ziet. Op die manier hoopt Microsoft een stap te zetten tegen online pesten.

Filter scheldwoorden weg op je Xbox One

De nieuwe opties worden straks geplaatst in de Message safety-setting. Deze vind je in de opties terug onder het kopje Account. Daar krijg je vier verschillende soorten filters en kun je zelf bepalen hoe streng je de filter wilt inzetten. Op die manier bepaal je of berichten met een scheldwoord volledig worden verborgen of dat het scheldwoord met een sterretje op een bepaalde plek wordt getoond.

Xbox One filters
De vier soorten filters (Bron: Microsoft)

De nieuwe toevoeging is vooral handig voor wanneer je gebruik maakt van een secundair account dat door kinderen wordt gebruikt. Daarvoor wordt de Friendly-modus de standaard setting. Dat zorgt er voor dat berichten bijna volledig worden weggefilterd wanneer er in wordt gescholden of wanneer het van vreemden komt. Speel je op je eigen account en stuur je graag berichten naar vrienden waarbij je scheld omdat je op die manier je gevoel kan weergeven, dan zet je hem op Unfiltered, waardoor alles gewoon wordt doorgestuurd. De onderstaande video geeft je nog een duidelijker overzicht van wat de nieuwe toevoeging gaat brengen.

Volgens Microsoft gaat de nieuwe update binnenkort worden uitgerold, maar het is nog niet bekend wanneer het komt. Hopelijk heb je daarbij ook de mogelijkheid om irritant gedrag van gamers aan te kaarten, zodat de online gamingwereld weer een beetje vriendelijker wordt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Filter scheldwoorden weg op je Xbox One
Sluiten