Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 aug 2019

Beleef klassieke Final Fantasy 8 binnenkort in een nieuw jasje

Final Fantasy 8 is de Final Fantasy-reeks toch wel het lelijke eendje. De game kwam na het legendarische Final Fantasy VII en wist eigenlijk nooit dezelfde legendarische status te halen. Ikzelf vond de game destijds tegenvallen, wat vooral kwam door het personage Squall Leonhart, welke nogal arrogant was. Maar misschien wilde ik gewoon een nieuwe Final Fantasy VII. Binnenkort wordt de game opnieuw uitgebracht en ben ik benieuwd of ik er nu wel van kan genieten.

Final Fantasy 8 Remastered komt er aan

Op 3 september kun je Final Fantasy 8 Remastered in huis halen. De game verschijnt dan op de pc, PlayStation, Xbox One en de Nintendo Switch. Voornamelijk het laatste platform is iets waar ik wel enthousiast van word, want op die manier kun je de game lekker onderweg beleven. De game krijgt daarnaast ook een aantal extra’s die interessant zijn. Maar eerst heb je hieronder de trailer van de game om je alvast in de juiste stemming te brengen.

Naast het feit dat de game is voorzien van iets betere graphics en het op die manier geen pixelbrei is, is het vooral een stuk toegankelijker geworden. Zo kun je de game spelen met een 3x boost. Op die manier ren je veel sneller door de wereld heen en duren de gevechten ook een stuk minder lang. Handig wanneer je even snel wilt gaan grinden om op die manier hogere levels te halen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de gevechten uit te zetten. Dat is weer handig als je even niet wilt gaan vechten en voortgang wilt boeken. Mochten de gevechten te moeilijk zijn, dan is er nog een Battle Assist, waarmee je je gezondheid maximaal houdt en op elk moment de Limit Breaks kunt activeren. Met die laatste twee kun je dus echt makkelijk het verhaal beleven. Op die manier kan Final Fantasy 8 Remastered wellicht een groter publiek aanspreken. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Beleef klassieke Final Fantasy 8 binnenkort in een nieuw jasje
Sluiten