Final Fantasy 9 nu speelbaar op Switch, pc en Xbox One

Gisteravond hield Nintendo een nieuwe Nintendo Direct, waarbij er vele nieuwe games zijn aangekondigd en er meer informatie is vrijgegeven van games waar ze al een tijdje mee bezig zijn. Tijdens die stream werd bekend dat Final Fantasy 9 per direct beschikbaar was op de Nintendo Switch. Niet lang daarna werd bekend dat de game ook gelijk op de pc en Xbox One is te spelen.

Final Fantasy 9 krijgt een nieuwe kans

Het is overigens niet voor het eerst dat Final Fantasy 9 opnieuw is uitgebracht. De game verscheen eerder al op de verschillende PlayStation-platformen en is ook beschikbaar op de diverse smartphones. Mocht je hem op één of andere manier nooit eerder hebben gespeeld, dan is dit je kans, waarbij mijn persoonlijke voorkeur gelijk uitgaat naar de Nintendo Switch, vanwege het feit dat je hem dan altijd en overal kunt spelen.

Final Fantasy 9 is een game die oorspronkelijk op de PlayStation verscheen op het moment dat de PlayStation 2 al in de winkel lag. De game laat je kennismaken met de vrijbuiter Zidane, die aan het begin van de game met zijn theatergroep probeert Princess Garnet te ontvoeren. Dat gaat niet helemaal zoals het zou moeten en tijdens de missie komen er ook gelijk nieuwe personages naar voren. Vanaf dat moment ontstaat er een groot avontuur, waarbij de groep moet proberen om de wereld van zijn ondergang te redden.

Final Fantasy 9

Het is een game met klassieke elementen zoals een World Map en Turn-based gevechten die via Random Encounters voorkomen. Ook is de muziek heerlijk klassiek en zijn er verschillende minigames om aan mee te doen.

Mocht je toch iets meer hebben met Final Fantasy 7? Dan is het goed om te weten dat die game binnenkort uitkomt op de Nintendo Switch en Xbox One. Vanaf 26 maart kun je met die klassieker aan de slag. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Final Fantasy 9 nu speelbaar op Switch, pc en Xbox One
Sluiten