Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 9 september 2019

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition komt begin 2020

Als je een liefhebber bent van de Final Fantasy-reeks, dan is er inmiddels genoeg dat je kunt beleven. De verschillende oude delen in de reeks zijn inmiddels voorzien van een remaster of een heruitgave en in 2020 krijgen we het eerste deel in de Final Fantasy VII-remake. Maar in de jaren zijn er ook veel spin-offs in de serie verschenen. En die krijgen nu ook een tweede kans. Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition is zo’n game en verschijnt begin 2020.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition komt er aan

Eerlijk is eerlijk, we hadden eerst de verwachting dat Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition eind 2019 zou gaan verschijnen, maar dat is niet meer het geval. De nieuwe releasedatum staat nu op 23 januari, waarmee hij lekker uitkomt in een rustige periode en je dan uitgebreid van de game kunt genieten. Dit maakte Square Enix zelf bekend via hun Twitter-kanaal, zoals je hieronder kunt zien.

Zoals je hierboven kunt zien komt de game voor zo’n beetje elk beschikbaar platform uit. Oorspronkelijk was Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition een game die voor de GameCube verscheen. De game viel op omdat je hem moest spelen in combinatie met de Game Boy Advance en een bijbehorende link-kabel. Op die manier kon je het avontuur met vier spelers beleven en kon je tijdens het spelen op je eigen scherm verschillende statistieken bijhouden. Het was één van de weinige games die je op deze manier met een linkkabel en een GBA kon spelen.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition krijgt naast de verbeterde graphics ook de mogelijkheid om de game online met anderen te spelen en zo samen het avontuur te beleven. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition komt begin 2020
Sluiten