Final Fantasy Fan Fest 2019 Parijs: De Gunbreaker komt er aan

Een maand of twee geleden reisde ik af naar Las Vegas om daar aanwezig te zijn bij het Final Fantasy Fan Fest. Op dat evenement werd de game Final Fantasy XIV Shadowbringers aangekondigd, de nieuwe grote uitbreiding voor de MMORPG. De Las Vegas-versie was het begin van een drieluik. Over een week of zeven wordt er in Tokio de laatste editie gehouden en dit weekend vindt in Parijs het tweede gedeelte van het drieluik plaats. Hoewel de grootste aankondigingen zonder twijfel in Las Vegas werden gedaan, hebben we tijdens de keynote speech alsnog een paar toffe dingen voorgeschoteld gekregen. Zo krijgen Final Fantasy XIV-spelers de mogelijkheid om met een nieuwe job aan de slag te gaan: de Gunbreaker

De Gunbreaker komt naar Final Fantasy XIV

De Gunbreaker is een job-soort die je wellicht kent van Final Fantasy VIII, waar ook meerdere personages vochten met zwaardgeweren. In Final Fantasy XIV is de Gunbreaker een tank-classe die er voor moet zorgen dat hij in grote gevechten de meeste klappen opvangt en dat de healers hem of haar kunnen genezen. De Gunbreaker maakt gebruik van een soort magische ammunitie, waarmee hij tijdens een klap van zijn zwaard net wat meer schade kan uitdelen aan de vijand. Ook wordt die magische ammunitie gebruikt om vaardigheden van het personage te activeren.

Final Fantasy XIV Gunbreaker

Je kunt de Gunbreaker gaan gebruiken wanneer je Shadowbringer als uitbreiding in huis haalt. Daarnaast moet je een personage hebben van level 60 om de Gunbreaker te gaan gebruiken. Dat personage begint dan overigens gelijk op level 60, dus je kunt er redelijk snel mee aan de slag gaan. Om alvast een beeld te krijgen van het personage kun je de onderstaande video bekijken.

Verwacht dit weekend nog meer over alles wat we op het Final Fantasy Fan Fest in Parijs meekrijgen. Voor meer over games kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Final Fantasy Fan Fest 2019 Parijs: De Gunbreaker komt er aan
Sluiten