Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Final Fantasy-maker wil meer liefde aan de Switch geven

De Nintendo Switch is en blijft een zeer fijne spelcomputer. Ruim een half jaar geleden kwam de console uit en hebben we al een aantal toffe games er op mogen ontvangen. Opvallend daarbij is dat steeds meer third party uitgevers ook liefde aan de console gaan geven. De meest recente in dat lijstje is Square Enix, de maker van onder andere de Final Fantasy-games.

Final Fantasy naar de Nintendo Switch?

Nu heeft de uitgever al een paar games op de console uitgebracht en werkt het aan Dragon Quest XI op de Switch, wat in Japan een belangrijke titel is. Maar er zijn ook genoeg games die nu nog niet op de Nintendo Switch worden uitgebracht, waaronder Final Fantasy XV. Nu hoeven we die game niet op korte termijn verwachten, maar het bedrijf laat wel optekenen meer te willen doen met de console van Nintendo.

Zo is de Switch qua opzet redelijk vergelijkbaar met de andere consoles aldus Square Enix. Dat betekent dat in theorie de console games goed kan porten. Toch heeft de Switch minder grafische kracht en zullen games op dat platform in sommige gevallen minder goed ogen. Maar bij bepaalde titels, zoals een Dragon Quest XI, is dat niet de reden om de game te spelen.

Daarnaast heeft Square Enix niet altijd de noodzaak om hun games visueel het meest indrukwekkend te maken. Het gaat bij de uitgever voornamelijk om verhalende games, waarbij graphics minder belangrijk zijn. Daardoor zou de console een ideaal platform zijn om meer games op uit te brengen.

Octopath Traveler
Project Octopath Traveler voor de Switch

Daarbij kun je naast ports ook denken aan de heruitgave van bepaalde klassiekers of een vervolg brengen op een klassieke titel met iets minder nadruk op de graphics. Iets wat nu alleen nog in theorie mogelijk is. Maar als je dit bekijkt in het verlengde van wat andere uitgevers momenteel al doen, dan is de kans relatief groot dat de Nintendo Switch volgend jaar veel meer releases krijgt dan dit jaar. Een jaar wat overigens zeker niet slecht was. Super Mario Odyssey is bijvoorbeeld ook weer een super game.

Wil je meer lezen over de console van Nintendo? Bezoek dan zeker ons Switch-dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Final Fantasy-maker wil meer liefde aan de Switch geven
Sluiten