De Final Fantasy-soundtracks staan nu op Spotify en Apple Music

De Final Fantasy-reeks is in de wereld van games één van de bekendste series. Het begon allemaal vele tientallen jaren geleden geleden op de NES. Vandaag de dag worden er nog steeds games uit de serie uitgebracht. Volgende maand krijgt Final Fantasy XIV bijvoorbeeld een grote nieuwe uitbreiding en een paar jaar geleden verscheen Final Fantasy XV.

De reeks heeft vele punten die goed zijn, maar het zijn met name de soundtracks die legendarisch zijn. Die Final Fantasy-soundtracks zijn vanaf nu te vinden op diensten als Spotify en Apple Music.

Final Fantasy-soundtracks op Spotify en Apple Music

Daarmee heeft uitgever Square Enix voor een andere koers gekozen. Tot nu toe moest je de verschillende soundtracks voornamelijk digitaal aanschaffen. Dat wordt in Japan nog veel gedaan, maar in het Westen zijn we gewend om alles digitaal te beluisteren. Zodoende is dit absoluut een goede zet.

Final Fantasy

Ikzelf heb het vanochtend gelijk even op Spotify getest. Het is wel even lastig om de juiste soundtrack te vinden. Er is al veel content van Final Fantasy, voornamelijk er op gezet door fans. Zodoende moet je zoeken naar Final Fantasy Original Soundtrack en dan naar albums gaan. Dan krijg je een uitgebreid overzicht van de albums waar je uit kunt kiezen.

Wel worden de nummers momenteel met Japanse tekens beschreven. Het is zodoende wat lastiger om je ene favoriete nummer op een album te vinden. Dat is dan weer geen probleem als je een compleet album wilt gaan beluisteren. Dan komen ze gewoon allemaal vanzelf langs en is het voor de gamefan een heerlijk gevoel van nostalgie.

Bijna albums zijn te vinden, met een paar kleine uitzonderingen als spin-offs van de hoofdserie na. Dus als je vandaag op zoek bent naar nieuwe muziek om van te genieten, dan weet je wat je moet gaan doen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
De Final Fantasy-soundtracks staan nu op Spotify en Apple Music
Sluiten