Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 jun 2019

Final Fantasy VII-heldin speelbaar in Dissidia Final Fantasy

We hebben de laatste tijd al heel wat geschreven over Final Fantasy VII. Dat heeft alles te maken met de Final Fantasy VII Remake waar ontwikkelaar en uitgever Square Enix mee bezig is. Maar daarnaast heeft het bedrijf ook nog andere games in zijn portfolio. Eén daarvan is de game Dissidia Final Fantasy, welke gemaakt is door ontwikkelaar Team Ninja en waarin je kunt vechten met verschillende personages uit de Final Fantasy-reeks. Binnenkort komt daar een Final Fantasy VII-heldin bij.

Final Fantasy VII-heldin naar Dissidia Final Fantasy

En wie een beetje kennis heeft van Final Fantasy VII, had waarschijnlijk welk verwacht dat we het hier hebben over Tifa Lockheart, de jeugdvriendin van hoofdrolspeler Cloud Strife. Die zit al in de game, samen met de grote vijand van het verhaal Sephiroth. Op die manier kent Dissidia Final Fantasy nu drie personages uit Final Fantasy VII. In de game vervult Tifa de rol van een speed-personage. In de onderstaande Japanse trailer kun je alvast zien hoe ze losgaat in de game.

Opvallend aan de trailer is de manier hoe haar speciale aanval is verwerkt. Net als in Final Fantasy VII bij haar Limit Break gaat er een slotmachine lopen en moet je die op het juiste moment stoppen om zo de ‘Yeah!’ te pakken en op die manier effectiever te zijn in het gevecht.

Tifa krijgt in Dissidia Final Fantasy verschillende soorten outfits om in te vechten. De eerste drie zijn varianten op haar klassieke outfit uit Final Fantasy VII. De andere drie zijn juist weer varianten op de manier waarop we haar gezien hebben in de film Final Fantasy VII Advent Children. Ook heeft ze verschillende soorten handschoenen om mee te knokken. In Japan wordt Tifa op 3 juli toegevoegd aan de game.

Wanneer ze ook in het Westen komt, dat is nog niet bekend. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Final Fantasy VII-heldin speelbaar in Dissidia Final Fantasy
Sluiten