Final Fantasy VII Remake inmiddels 3,5 miljoen keer verscheept

Final Fantasy VII Remake verscheen op 10 april en lijkt een redelijke hit te zijn. Ondanks dat het lastig is om de game fysiek in huis te halen, is het een redelijke hit.

Final Fantasy VII Remake is namelijk in de eerste drie dagen na zijn release 3,5 miljoen keer verscheept. Dat is een soort boekhoudkundige term die stelt dat de games aan winkels of consumenten zijn verkocht. Maar die winkelvoorraden zouden niet per se ook bij consumenten zijn ontvangen. Echter, gezien de tekorten, lijkt de kans groot dat dit gewoon verkochte aantallen zijn.

Final Fantasy VII Remake begint goed

Volgens het persbericht dat door de uitgever is uitgestuurd zijn met name de digitale verkopen erg hoog. Dat is wat mij betreft ook logisch, aangezien we tijdens de huidige crisis minder makkelijk de deur uit kunnen om naar de winkel te gaan. Daarnaast is van het begin af aan ook al duidelijk dat de game moeilijk fysiek te krijgen is. Er zijn minder games van Final Fantasy VII Remake aan online winkels uitgeleverd, waardoor deze exemplaren al rond de release zeer moeilijk beschikbaar waren.

Final Fantasy VII Remake
Artwork (Afbeelding: Square Enix)

Hoewel het een goed begin is voor Final Fantasy VII Remake, is het voor de uitgever te hopen dat het aantal exemplaren nog verder gaat oplopen. Er is lang gewerkt aan de game. En in het verleden bleek dat vijf miljoen verkochte exemplaren voor een game als Tomb Raider door de uitgever als een mislukt project werd gezien. Als ik een verwachting zou moeten uitspreken, dan zou Square Enix pas een beetje blij zijn wanneer het aantal verkochte exemplaren voor de game over de tien miljoen gaat. De laatste grote game binnen de serie., Final Fantasy XV, zou volgens de laatste cijfers iets van negen miljoen keer zijn verkocht. En het originele deel zeven uit de reeks was goed voor meer dan 17 miljoen verkochte exemplaren.

Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review. En als je de game nog niet hebt? Dan kun je hem nog hier scoren.

Reageer op artikel:
Final Fantasy VII Remake inmiddels 3,5 miljoen keer verscheept
Sluiten