Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 sep 2019

Final Fantasy VII Remake’s box art is een knipoog naar de klassieker

2020 belooft een zeer druk en boeiend gamejaar te gaan worden. We krijgen een mix tussen nieuwe games en titels die een tweede kans krijgen. In die laatste categorie hebben we Final Fantasy VII Remake. Uitgever Square Enix heeft het plan om de legendarische game opnieuw uit te brengen en gaat dat doen in verschillende episodes. De eerste episode komt in maart uit en draait om de avonturen in Midgar. En nu heeft de maker laten weten hoe het hoesje er uit komt te zien.

De Final Fantasy VII Remake box art

Deze zogenaamde box art is gebaseerd op de cover zoals die meer dan twintig jaar geleden verscheen op de Amerikaanse versie van de PlayStation 1. Op de box art zien we het hoofdpersonage Cloud Strife staan met zijn bekende Buster Sword. Opvallend daarin zijn de twee zogenaamde Materia-slots die gevuld zijn met groen materia, waarmee hij magie kan oproepen. Op de achtergrond zie je nog een belangrijk element in de vorm van het hoofdkwartier van Shinra, de organisatie die voor heel wat ellende in de wereld zorgt. Bekijk de box art van de Final Fantasy VII Remake hieronder.

Final Fantasy VII Remake
Final Fantasy VII Remake cover (Bron: Square Enix)

Naast de onthulling van de box art van Final Fantasy VII Remake liet de uitgever weten dat de game ook een zogenaamde Classic Mode krijgt. Daarin werk je met een soort turn-based vechtsysteem zoals vroeger. Wanneer de balk vol is gelopen kun je een actie uitkiezen en die inzetten. Op die manier heb je wat meer tijd op tactisch te werk te gaan en is het ideaal voor hen die een ietwat ouderwetse ervaring willen. Ik speelde op de Tokyo Game Show met de nieuwe functionaliteiten en die bevielen me erg goed, zoals je in onze preview leest.

Op 3 maart komt Final Fantasy VII Remake uit op de PlayStation 4. Hieronder tot slot nog een paar nieuwe screenshots met de verschillende personages.

Cloud (Bron: Square Enix)
Barret (Afbeelding: Square Enix)
7th Heaven (Bron: Square Enix)
Aerith Bron: Square Enix
Reageer op artikel:
Final Fantasy VII Remake’s box art is een knipoog naar de klassieker
Sluiten