Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Final Fantasy VII Remake is een aanslag op je hardeschijf

Wanneer je straks aan de slag wilt gaan met Final Fantasy VII Remake, dan hoop ik dat je niet meer gebruik maakt van een standaard PlayStation 4 met een hardeschijf van 500 GB. Want de game gaat een flinke aanslag zijn op de hardeschijfruimte.

Als we af moeten gaan op de achterkant van het hoesje van de game, dan heb je op de hardeschijf zo’n 100 GB nodig om de game te spelen. Als je dan ook nog eens een game als Call of Duty: Modern Warfare speelt, dan ben je samen met de opslag die het systeem nodig heeft eigenlijk al vol.

Final Fantasy VII Remake is behoorlijk groot

Gelukkig is het vandaag de dag mogelijk om redelijk makkelijk een externe hardeschijf aan je PlayStation 4 hangen. En dat heb je dus bij Final Fantasy VII Remake eigenlijk wel nodig. Het gaat hier overigens wel om de ruimte die de game nodig heeft wanneer je hem fysiek gaat spelen. Daarvoor heb je de zogenaamde install size nodig en dat kost meer ruimte dan wanneer je hem downloadt. De game wordt ook geleverd op twee Blu-Ray discs, wat andermaal aangeeft dat dit een flink groot project is.

Ondanks dat de game in verschillende episodes wordt opgedeeld, lijkt het er op dat dit eerste gedeelte van de complete ervaring flink groot is. Zo was de openingsmovie van de game al behoorlijk indrukwekkend om te bekijken en is de kans groot dat een groot gedeelte van de opslag naar dit soort filmpjes gaat. Daarnaast is het zo dat de game gebruik maakt van verschillende talen waar je uit kunt kiezen. En als klap op de vuurpijl kent de game een groot aantal zijmissies die niet in het origineel zaten. Op die manier moet het een groter totaalpakket worden.

Final Fantasy VII Remake staat gepland voor 10 april en komt dan uit op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Final Fantasy VII Remake is een aanslag op je hardeschijf
Sluiten