Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 feb 2020

Ijzersterk begin: Final Fantasy VII Remake opening is om je vingers bij af te likken

Het is nog twee manden wachten en dan kunnen we eindelijk aan de slag met Final Fantasy VII Remake. Dit is het bekende verhaal van Final Fantasy VII, maar dan in een nieuw jasje. En daarbij zijn er niet alleen verbeterde graphics.

Nee, Final Fantasy VII Remake gaat heel wat extra content bevatten. En dat mag ook wel, want de game wordt in verschillende episodes uitgebracht. De eerste draait om de strijd in Midgar. En van die game hebben we nu de zogenaamde opening movie.

De opening movie van Final Fantasy VII Remake

En in deze opening movie zien we een combinatie van bekende en tegelijkertijd nieuwe elementen. Net als in het origineel speelt Aerith een belangrijke rol in de opening. Met haar bloemen loopt ze door de straten van Midgar. Maar tegelijkertijd zien we zoveel meer in de film. Je krijgt een veel beter beeld van wat de stad precies is en hoe de energie van de directe omgeving wordt opgezogen om op die manier de stad van stroom te voorzien.

Verder valt ook de muziek op. Daarin krijg je uiteindelijk een bekend deuntje te zien, maar is het ook duidelijk dat de ontwikkelaar de ruimte neemt om veranderingen op dat gebied door te voeren. Ook krijg je in de opening movie van Final Fantasy VII Remake een interessante verandering in de manier hoe Barret Cloud aanspreekt. In plaats van de bewoording ‘Newcomer’, wordt Cloud nu aangesproken als Merc. En dat klopt veel beter bij zijn rol aan het begin van de game, waarbij Cloud voor betaling zich aansluit bij de Avalanche-beweging. Deze heeft het als doel om de Shinra-corporation te verslaan, aangezien die bezig is de planeet te verwoesten. Wat dat betreft liep de game al voor op zijn tijd.

Final Fantasy VII Remake verschijnt op 10 april en is dan beschikbaar op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Ijzersterk begin: Final Fantasy VII Remake opening is om je vingers bij af te likken
Sluiten