Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 13 dec 2021

Final Fantasy VII Remake krijgt een opvallend prijskaartje op pc

Tijdens de Game Awards van vorige week waren er heel wat aankondigingen en onthullingen op het gebied van gaming. Zo werd duidelijk gemaakt dat Final Fantasy VII Remake Intergrade op de pc gaat verschijnen.

Final Fantasy VII Remake Intergrade verschijnt op 16 december en komt dan exclusief uit op de Epic Game Store. Maar wanneer de game uitkomt, dan wordt hij voorzien van een opvallend prijskaartje.

Final Fantasy VII Remake Intergrade krijgt opvallend prijskaartje

Meestal is het zo dat de games op de spelcomputer zo’n 60 tot 70 euro kosten. En dat je dan de pc-versie van de game voor 50 euro op de kop tikt. Dat is fijn, want dan heb je dus een game die goedkoper is en waarbij je vaak meer toeters en bellen kunt aanzetten en zo nog meer kunt genieten van de game. Bij Final Fantasy VII Remake Intergrade gaat het iets anders zijn. Want Square Enix heeft besloten dat de game voor 79,99 euro verkocht gaat worden. Daarmee is het de eerste uitgever die voor een game op de pc zo’n hoge prijs vraagt.

Final Fantasy VII Remake
Het prijskaartje (Afbeelding: Epic Game Store)

Eerder zagen we al dat games op de PlayStation 5, waaronder Final Fantasy VII Remake Intergrade, werden voorzien van een hoger prijskaartje. Daar werd het min of meer standaard dat je 79,99 euro voor een nieuwe game betaalt. Maar de pc-versie van game werd vaak nog voorzien van de vriendelijke prijs. Maar dat lijkt met de komst van deze game dus anders te gaan zijn. En het blijft niet alleen bij deze game. Ook de game Forspoken, die volgend jaar uitkomt en onder andere op de pc verschijnt, krijgt zo’n prijskaartje. Nu is het de vraag wat andere uitgevers gaan doen. Meestal is het zo dat wanneer één uitgever dit doet, anderen volgen. Zodoende kun je dus straks voor pc-games meer gaan betalen dan nu het geval is.

Diverse verbeteringen

Mocht je Final Fantasy 7 Remake Intergrade nog niet hebben gespeeld; de game is wel de moeite waard. De pc-versie van de game wordt voorzien van een 4K-resolutie, ondersteunt HDR, geeft je de mogelijkheid om een framerate van 120 frames per seconden te gebruiken en meer. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Final Fantasy VII Remake Intergrade: leve Yuffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Final Fantasy VII Remake krijgt een opvallend prijskaartje op pc
Sluiten