Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jan 2020

Helaas: de Final Fantasy VII Remake is uitgesteld

Dit voorjaar zijn er heel wat games die uitkomen en waar we reikhalzend naar uitkijken. Eén daarvan is de Final Fantasy VII Remake. En als je dacht dat je daar in maart mee aan de slag kan gaan, dan hebben we slecht nieuws.

Uitgever Square Enix heeft via een persbericht laten weten dat de game wordt uitgesteld. Gelukkig is het geen hele lange periode van uitstel, Final Fantasy VII Remake komt een maand later uit.

Final Fantasy VII Remake op 10 april

In plaats van dat Final Fantasy VII Remake op 3 maart zou uitkomen, is de game nu uitgesteld naar 10 april. Volgens de uitgever is dit een beslissing die lastig is om te maken. Maar door de game uit te stellen krijgen de ontwikkelaars de tijd om de game te maken zoals ze het voor ogen hebben. Nu is het wel zo dat een maand tijd niet heel erg veel is in de wereld van games en is het dus maar de vraag in hoeverre je er iets van gaat merken. Wellicht zijn ze op het laatste moment tegen een vervelende bug aangelopen. In plaats van die er in te laten zitten en met een patch er uit te halen, willen ze het wellicht in één keer goed doen.

En zo zit er dus eigenlijk niks anders op dan nog even wat langer op de game te wachten. Nu doen we dat al zo’n vijftien jaar, nadat Square Enix ooit een teaser van de game toonde als techdemo voor de PlayStation 3. En wanneer we dan op 10 april de game in handen hebben en er een week los mee gaan, dan begint de volgende periode van wachten. De Final Fantasy VII Remake wordt namelijk in verschillende episodes uitgegeven. Dit is daarbij de eerste episode en die stopt op het moment dat je Midgar verlaat. In het origineel kon je daar in een paar uur wel doorheen gaan. Nu is deze remake wat uitgebreider, maar hoe lang het gaat zijn, dat is nog de vraag.

De game komt dus op 10 april uit en is beschikbaar voor de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Helaas: de Final Fantasy VII Remake is uitgesteld
Sluiten