Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 dec 2020

Final Fantasy VII Remake is een verfrissende remake

De afgelopen jaren hebben we enorm veel games gehad die via een remake een tweede of zelfs derde leven hebben gekregen. Daarbij heb je bepaalde titels die enkel voorzien zijn van een nieuw likje verf, anderen geven de ontwikkelaars de mogelijkheid om hun originele game een twist te geven. Final Fantasy VII Remake is wat mij betreft het ultieme voorbeeld van wat een remake kan en misschien wel moet zijn.

Ja, je krijgt in Final Fantasy VII Remake slechts het begin van het origineel voorgeschoteld. Het zijn de avonturen die je beleeft in Midgar en eindigt op het moment dat je die stad verlaat. In het origineel was dat in een paar uur gedaan, maar deze remake biedt vele extra’s, waardoor het een game is die je zeker een uurtje of dertig bezighoudt. En nog meer wanneer je alles wilt ontdekken.

Dit maakte Final Fantasy VII Remake de moeite waard

Het verhaal van Final Fantasy VII Remake begint op eenzelfde manier. Cloud Strife is een huurling die is ingehuurd door Avalanche onder de leiding van Barret Wallace. De twee zijn aan elkaar gekoppeld door Tifa Lockheart, een jeugdvriendin van Cloud en rechterhand van Barret. De strijd wordt gevoerd tegen Shinra, een groot bedrijf dat alle energie uit de planeet pompt en daarmee voor vele problemen zorgt. Dat wil de groep voorkomen door de verschillende reactoren rondom de stad Midgar op te blazen.

Final Fantasy VII Remake
Artwork van de game (Afbeelding: Square Enix)

Later in de game krijg je nog te maken met Aerith Gainsborough, die een belangrijke rol in het grotere verhaal speelt. Zij is namelijk de afstammeling van de Ancient, een groep mensen die een geheim kent van het beloofde land. Zij wordt zodoende begeerd door de wetenschappers van Shinra en dat zorgt weer voor heel wat conflicten. Daarnaast zijn er ook nog heel wat andere personages, die stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Het verhaal dat Final Fantasy VII Remake biedt, is uitstekend. En hier en daar ook verrassend. De ontwikkelaar heeft er voor gekozen om hier en daar het verhaal net wat anders te laten lopen. En voor iemand die het origineel meer dan tien keer heeft uitgespeeld, is die verandering zeker niet verkeerd. Echt veel wil ik daar niet over kwijt, omdat het al snel spoilers oplevert. Maar als ik toch één ding moet noemen: bad guy Sephiroth speelt in dit spel al een grote rol, terwijl hij in het origineel pas na Midgar echt verschijnt.

Final Fantasy VII Remake Bes PS4 Games
Aerith (Afbeelding: Square Enix)

Naast dat het verhaal in Final Fantasy VII Remake erg goed werkt, is het vechtsysteem verrassend goed. Het is allemaal een stuk actiever en flitsender dan dat ik gewend ben. En tegelijkertijd is er in de gevechten genoeg diepgang te vinden en moet je echt goed nadenken over wat de zwakke punten van de vijanden zijn en die uitbuiten. Zeker wanneer je te maken krijgt met de verschillende baasgevechten is dat een must.

Tel hier de fijne graphics, de uitstekende soundtrack en de diverse zij-activiteiten bij op en je hebt een game die eigenlijk alle andere remakes doet verbleken. Final Fantasy VII Remake is voor mij één van de beste games van het jaar. Is dat ook zo voor jou? Breng dan jouw stem uit, terwijl je mee doet met één van onze prijsvragen.

Reageer op artikel:
Final Fantasy VII Remake is een verfrissende remake
Sluiten