Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 december 2019

Final Fantasy VII remake wordt geen PlayStation exclusive

Begin volgend jaar verschijnt de Final Fantasy VII Remake. Althans, het eerste deel daarvan. Tot nu toe is er altijd gecommuniceerd dat de game exclusief verschijnt op de PlayStation 4. En op de dag van de release is dat ook zo. Maar daarna kan hij ook op andere platformen uitkomen.

Dat is althans hetgeen dat we kunnen afleiden van een nieuwe boxart die door Square Enix is vrijgegeven. Daarop staat dat de game exclusief is op de PlayStation 4 tot en met 3 maart 2021. En dat is precies een jaar nadat de game moet gaan uitkomen.

Final Fantasy VII Remake ook naar de Xbox

En dat kan weer betekenen dat de game daarna op een ander platform verschijnt. De pc lijkt daarbij het meest voor de hand liggende. Het origineel verscheen namelijk ook op dat platform. Maar wellicht dat de volgende generatie Xbox ook een alternatief is. Hoe dan ook, het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk dat de game over iets meer dan een jaar enkel nog op de PlayStation 4 is te spelen. Hieronder de nieuwe boxart met de vermelding van de tijdelijke exclusiviteit van de game.

Final Fantasy VII boxart

Het is overigens zo dat er al langer geruchten zijn dat de game ook naar het Xbox-platform komt. Zo had de Duitse afdeling van Xbox al een keer een bericht naar buiten gebracht dat de game op die Xbox One zou komen. Toen was er echter sprake van een release op 3 maart 2020, maar de kans is groot dat dat dus 3 maart 2021 gaat zijn. En dat zou dan ook weer een mooie voorbereiding zijn voor het vervolg van de Final Fantasy VII Remake. De ontwikkelaar heeft al eerder laten weten dat de game in een aantal delen gaat worden uitgebracht, omdat het verhaal van de game erg groot is om in één game te stoppen. Dat vervolg lijkt in 2022 te gaan komen, waardoor je als Xbox-bezitter slechts een jaar moet wachten.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Final Fantasy VII remake wordt geen PlayStation exclusive
Sluiten