Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 november 2018

Final Fantasy XIV Fan Fest Cosplay: Fans werken maanden aan kostuums

Lang was cosplay iets dat eigenlijk alleen maar iets dat goed werd gedaan door Japanse game- en anime-fans. De laatste jaren zijn Amerikanen echter ook enorm goed in het in de huid kruipen van hun favoriete personage. Zij werken soms maanden aan een kostuum om vervolgens tijdens een evenement daarin rond te lopen. Tijdens het Final Fantasy XIV Fan Fest werd er aan het einde van de eerste dag een Cosplay-competitie gehouden, waarbij er in de finale iets van vijftig deelnemers werden geselecteerd om op het podium te komen en daarbij hun kostuum te laten zien.

Final Fantasy XIV Fan Fest Cosplay Competitie

De kwaliteit daarvan was erg hoog. Er waren zeker iets van tien deelnemers die zonder blikken of blozen als winnaar hadden kunnen worden uitgekozen. Maar voor de meesten was het betreden van het podium voor een zaal van duizenden fans al een overwinning genoeg. Nu kan ik er een heel verhaal over maken over hoe het was, maar de foto’s zeggen op zich zelf al genoeg.

De uiteindelijke winnaar was de onderstaande mooie vent. Hij was echter zo enthousiast, dat hij na de bekendmaking zijn bijl in de lucht gooide en dat ding brak en maanden aan werk gelijk in één keer in het water viel.

De nummer twee was ook een goede kandidaat. Hij deed Kefka na, de grote badguy uit Final Fantasy VI. Hij werd begin dit jaar in Final Fantasy XIV gestopt om hem als baas te verslaan. De cosplayer deed hem perfect na, inclusief een scary lach.

Final Fantasy XIV Fan Fest Cosplay

Het was fantastisch om al deze mensen op het podium te zien en zorgt er voor dat we nu al uitkijken naar de Final Fantasy XIV Fan Fest in Tokio. Deze zal eind maart van volgend jaar plaatsvinden en zal de Japanse community uitdagen om dit hoge niveau te verbeteren.

Wil je meer lezen over Final Fantasy XIV? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Final Fantasy XIV Fan Fest Cosplay: Fans werken maanden aan kostuums
Sluiten