Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 mrt 2019

Final Fantasy XIV brengt nog een nieuwe job en ras

Dit weekend wordt in de hoofdstad van Japan, Tokio, de laatste van de drie Final Fantasy XIV Fan Fests gehouden. Deze staat volledig in het teken van Final Fantasy XIV: Shadowbringers. Deze nieuwe grote uitbreiding verschijnt op 2 juli en op het event in Tokio is het één en ander aangekondigd. Met name de aankondigingen van een nieuw job en een nieuw speelbaar ras zijn daarbij interessant om los er uit te pakken.

Nieuwe job en ras voor Final Fantasy XIV

Als eerst werd er een nieuwe job aangekondigd in de vorm van de Dancer. Deze kent zowel een vrouwelijke als een mannelijke variant en geldt als een Ranged DPS-classe. De makers willen er voor zorgen dat de nieuwe job compleet anders aanvoelt en maakt daardoor gebruik van wapens die je kunt gaan gooien op je vijanden. Daarnaast gebruik je verschillende dansjes om vijanden aan te vallen of er juist voor te zorgen dat je medespelers in een dungeon of een raid een bonus krijgen. Wat je precies kunt verwachten op dat gebied, wil de ontwikkelaar later bekendmaken. Hieronder een trailer van de nieuwe job.

Daarnaast werd ook een nieuw ras onthuld. Eigenlijk had de ontwikkelaar beloofd dat de Viera, die tijdens de Fan Fest in Parijs werd aangekondigd, het laatste ras zou zijn. Maar omdat dat ras alleen speelbaar is als een vrouwelijke variant, wilde de ontwikkelaar ook nog iets doen voor hen die graag met een mannelijk personage spelen. Zodoende is de Hrothgar geïntroduceerd. Het is een ras dat een beetje doet denken tussen mix van een mens en een leeuw. Ze zijn behoorlijk groot en lomp en zijn zodoende ideaal wanneer je de rol van een tank graag wilt gaan spelen. Ook van dit ras hebben we een trailer.

Verder werd bekend dat de Hrothgar en de Viera veel mogelijkheden krijgen om ze aan te passen, zodat je echt een unieke look kunt creëren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. Tot slot hebben we ook nog een paar screenshots van de nieuwe aankondigingen.

Final Fantasy XIV
Final Fantasy XIV
Reageer op artikel:
Final Fantasy XIV brengt nog een nieuwe job en ras
Sluiten