Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 mrt 2019

De belangrijkste onthullingen voor Final Fantasy XIV op het Fan Fest in Tokio

Dit weekend wordt in Tokio het derde Fan Fest gehouden, nadat de ontwikkelaar eerder Las Vegas en Parijs aan deed. Dit is dan ook het laatste grote event voor de release van Final Fantasy XIV: Shadowbringers. De nieuwe grote uitbreiding op de MMORPG verschijnt op 2 juli. Eerder hadden we al dit bericht waarin we onthulden dat de game een nieuwe job en een nieuw ras krijgt. Maar tijdens het event werd er nog meer onthuld. We zetten de belangrijkste feiten op een rij.

Nieuwe trailer voor Final Fantasy XIV en meer

Ten eerste werd de volledige trailer van Final Fantasy XIV: Shadowbringers onthuld. Eerder kregen we er al verschillende kleine stukken van te zien, maar nu hebben we bijna zes minuten aan cinematics. Bekijk deze hieronder.

Voor het eerst in Final Fantasy XIV reis je af naar een andere dimensie. Je komt terecht in de wereld van Norvrandt. Een wereld die op sommige punten overeenkomt met de ‘gewone’ wereld van Final Fantasy XIV, maar tegelijkertijd ook veel verschillen kent. Zo kent de wereld geen nacht en neem je het op tegen de Flood of Light, die de wereld langzaam, maar zeker kapot maakt. Zij die overleven hebben onderdak gevonden in de stad The Crystarium. Dat is de nieuwe grote hub van de game, waar de spelers over het algemeen samen zullen komen. Het is een stad waarin kristallen een belangrijke rol spelen.

Verder heb je nog een stad genaamd Eulmore, waar de elite het voor het zeggen heeft. Zij hebben de hoop van het voorkomen van de ondergang opgegeven en vreten er op los. De stad speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Voor hen die graag een uitdaging zoeken is het goed om te weten dat er een nieuwe Raid komt in de vorm van Eden. Hierin is een nieuw personage genaamd Gaia en de baas van de raid ontworpen door Tetsuya Nomura. Hij was eerder verantwoordelijk voor de Kingdom Hearts-reeks en verschillende Final Fantasy-games.

Final Fantasy XIV

Verder is er nog een nieuwe Beast Tribe onthuld in de vorm van de Dwarves, krijg je te maken met een sterke vijand in de vorm van Innocence en is er met Lakeland een nieuwe gebied onthuld. Hieronder een afbeelding van de Dwarves en een trailer van Lakeland.

Final Fantasy XIV: Shadowbringers moet op 2 juli verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De belangrijkste onthullingen voor Final Fantasy XIV op het Fan Fest in Tokio
Sluiten