Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 nov 2018

Shadowbringers is de nieuwe Final Fantasy XIV-uitbreiding

De MMORPG Final Fantasy XIV gaat al een tijdje mee. Het begin van de game was rommelig, maar na de komst van A Realm Reborn ging het een stuk beter. Sinds die tijd zijn er een paar grote uitbreidingen verschenen. Tijdens de Final Fantasy Fan Fest in Las Vegas werd het nieuwste deel aangekondigd: Final Fantasy XIV Shadowbringers.

Final Fantasy XIV Shadowbringers brengt veel nieuwe content

De onthulling werd in Las Vegas onthaald met veel enthousiasme. De game is dan ook een zeer populaire titel, waarvoor 14 miljoen gamers zich ooit voor geregistreerd hebben. Hoeveel daarvan de game nog dagelijks spelen, dat wordt in het midden gelaten. Het duurt alleen nog wel even voordat de nieuwe uitbreiding uitkomt. Hij staat nu gepland voor de zomer van 2019.

Final Fantasy XIV Shadowbringers brengt een groot nieuw gebied die je als speler kunt gaan verkennen. Hoe groot dat precies is, dat wordt nog in het midden gelaten. De onthulling op de Final Fantasy Fan Fest is een eerste stap in een serie waarin er meer wordt onthuld. Zo komen er nog Fan Fests in Parijs en Tokio, waar de uitgever meer wilt tonen.

Final Fantasy XIV Shadowbringers

We weten wel dat de levelcap omhoog gaat van level 70 naar 80, waardoor je dus heel wat kunt levelen. Daarnaast moet het een titel worden die geschikter is om in je eentje te gaan spelen. Er komt namelijk een NPC ‘Trust’ Systeem, waarbij je dungeons kunt doen met een computergestuurde medespeler en zodoende dus niet afhankelijk hoeft te zijn van andere spelers. Daarnaast wordt het huidige Battle Systeem aangepast, waardoor ook dat een stuk overzichtelijker wordt.

Final Fantasy XIV Shadowbringers

Final Fantasy XIV Shadowbringers brengt verder negen nieuwe dungeons om te verkennen, een aantal nieuwe raids, een nieuw speelbaar ras en een New Game +-systeem. Met dat laatste kun je evenementen die je in eerder uitbreidingen hebt gedaan opnieuw doen, maar dan met de kracht van je huidige gamepersonage.

Final Fantasy XIV Shadowbringers

Final Fantasy XIV is momenteel verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en pc. Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Shadowbringers is de nieuwe Final Fantasy XIV-uitbreiding
Sluiten