Final Fantasy XIV krijgt The Viera als speelbaar ras

Nog meer Final Fantasy XIV-content op deze website? Jawel. Het Final Fantasy Fan Fest is in de Franse hoofdstad (Parijs) gaande en daar heeft de ontwikkelaar veel verteld over alles dat met Final Fantasy XIV heeft te maken. Zo weten we dat Final Fantasy XIV Shadowbringers, de nieuwe grote uitbreiding van de game, op 2 juli uitkomt. En dat deze onder andere een nieuwe job voorschotelt in de vorm van de Gunbreaker. Maar dat is zeker niet alles. Zo komt er ook een nieuw ras waarmee je aan de slag kunt gaan: The Viera.

The Viera komen naar Final Fantasy XIV

The Viera is een ras die je voornamelijk kent van Final Fantasy XII, waar ze geintroduceerd werden in de vorm van Fran. Later in de game kwam je ook de andere Viera tegen. The Viera kun je kort door de bocht zien als een ras halfnaakte mens-konijnen waarbij de verschillende vrouwelijke vorm nogal opvallend worden getoond. In de tijd waarin seksisme in games vaak aan de kaak wordt gesteld, doen de ontwikkelaars van Final Fantasy XIV gewoon lekker wat ze willen. En eerlijk is eerlijk, het past wel bij de Japanse cultuur en de wereld van Final Fantasy.

The Viera

Een trailer waarin het nieuwe ras wordt geïntroduceerd kun je hieronder bekijken.

Hoewel we eigenlijk alleen maar vrouwelijke versies van The Viera zien, zouden er volgens de achtergrondverhalen die rondom de serie zijn gemaakt ook zeker mannelijke Viera zijn. Of die uiteindelijk ook hun weg gaan vinden in Final Fantasy XIV is nog maar de vraag.

The Viera

Overigens geeft de ontwikkelaar van de game toe dat er door fans lang is gevraagd om het toevoegen van dit ras. Hopelijk is men er dan ook tevreden mee. The Viera worden geïntroduceerd in de uitbreiding Final Fantasy XIV Shadowbringers, welke op 2 juli moet verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Final Fantasy XIV krijgt The Viera als speelbaar ras
Sluiten