Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 9 dec 2016

Gaming WANT: Final Fantasy XV is voor elke gamer een genot

Final Fantasy, daar zijn velen mee opgegroeid. De epische game heeft zo een stempel op velen gedrukt. Nu is het tijd voor een nieuwe mijlpaal. Final Fantasy XV is uit. Daar hebben we jaren op moeten wachten, maar is-ie dat wachten waard?

Een game die het wachten dubbel en dwars waard is

Zo’n zeven jaar geleden zou het spel al op de PlayStation 3 uitkomen. Nu de game als Final Fantasy XV op de Xbox One en PlayStation 4 is uitgebracht, kunnen we stellen dat het het wachten waard was. Dat kun je lezen in deze uitgebreide review, maar zoals gebruikelijk geven we ook vier redenen waarom de game een ideale kersttitel is.

Elke vrijdagochtend brengen we je de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je de tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Final Fantasy XV voelt als een roadtrip met je beste vrienden.

Geschikt voor fans als nieuwkomers

De Final Fantasy-reeks bestaat al enorm lang en hoewel dit het vijftiende deel in de hoofdserie is, is het aantal Final Fantasy-gerelateerde games die zijn uitgekomen eigenlijk niet meer te tellen. Daarom is het zo knap dat deze game voor zowel fans als nieuwkomers is geschikt.

De fans zullen het tof vinden dat zij bepaalde vijanden en summon-monsters terugzien, terwijl het voor nieuwkomers een stuk begrijpelijker is. Ja, er zitten nog altijd veel fantasie-elementen in de game, maar de wereld is ook een stuk geloofwaardiger dan voorheen.

Grote wereld waar veel in te beleven valt

Bovendien is het spel lekker groot en valt er van alles te beleven. Als je alles te voet wilt verkennen ben je een flinke tijd bezig. Gelukkig heb je van het begin af aan de beschikking over een stoere auto waarmee je lange afstanden kunt afleggen. En als je het asfalt wilt verruilen voor de natuur, dan kun je achter op de rug van een Chocobo klimmen en daarmee rondrennen.

Vechtsysteem dat weet te boeien

Uiteraard moet er onderweg veel worden geknokt. De oude Final Fantasy-games maakten van een zogenaamde turn-based-systeem (waarbij je moet wachten tot het jouw beurt is om iets te doen) gebruik. Final Fantasy XV maakt van een actief systeem gebruik.

Je ziet de vijanden gewoon in de wereld rondlopen. Als je wilt kun je ze aanvallen en proberen hen in de pan te hakken. Tegelijkertijd moet je aanvallen van vijanden slim ontwijken en de hulp van je medestrijders inroepen om zo een mooie combinatie-aanval op te zetten.

Personages waar je mee kunt leven

Tot slot zijn de personages die je leert kennen boeiend. Final Fantasy XV voelt als een roadtrip met je beste vrienden. De vier mannelijke hoofdpersonages in de game spreken gelijk tot de verbeelding, terwijl ze tijdens het avontuur genoeg momenten van diepgang laten zien. Je snapt wie ze zijn, waarom ze doen wat ze doen en hoe ze voor elkaar door het vuur gaan.

Final Fantasy XV, we like

Gezamenlijk is het plaatje zo compleet. Wij vinden de game zeker de moeite waard. Of dit nou je eerste Final Fantasy of je zoveelste is, Final Fantasy XV is een prachtige aanvulling in je gamecollectie. Ben je op zoek naar andere games die wij de sh*t vinden? Wat dacht je van Watch Dogs 2 of CoD Infinite Warfare?

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Final Fantasy XV is voor elke gamer een genot
Sluiten