Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 mrt 2018

Final Fantasy XV Windows Edition: een perfecte port

Twee jaar geleden verscheen de game op de PlayStation 4 en de Xbox One: Final Fantasy XV. De game wist ons zeer goed te vermaken, ondanks dat er wat kleine problemen en irritaties waren. Sinds die release zijn er heel wat uitbreidingen en verbeteringen voor gekomen. Als je de game nog niet hebt, dan is het een goed idee om de Royal Edition voor de consoles te halen. Deze editie voegt alle content die is uitgebracht samen. Later komen we in een review terug op die game. We zijn echter eerst aan de slag gegaan met de pc-versie, Final Fantasy XV Windows Edition.

Final Fantasy XV Windows Edition: Een perfecte port

Square Enix heeft de laatste jaren al meerdere games naar de pc gebracht, die stuk voor stuk goed zijn overgezet. Denk maar aan Deus Ex en Tomb Raider, games die het uiterste uit je pc haalde om zo de game nog wat mooier in beeld te brengen. Final Fantasy XV Windows Edition volgt die traditie en gaat er eigenlijk nog net wat over heen. Als jij een gamingsysteem hebt, met voorkeur met een Geforce videokaart, in combinatie met een fijne monitor, dan kun je alle toeters en bellen aanzetten om zo een toch al mooi avontuur net wat mooier in beeld te krijgen. Dit zijn daarbij de sterke punten van de pc-versie.

Final Fantasy XV Windows Edition

4K, HDR met 60 frames per seconde

Ben jij in het bezit van een Geforce GTX 1070 Ti-videokaart en een monitor die 4K met HDR aankan, dan zit je bij Final Fantasy XV Windows Edition helemaal goed. De game draait op die manier als een zonnetje en zorgt er voor dat de toch al mooie wereld nog beter tot leven komt. Ook is het fijn dat de game zonder moeite stabiel op 60 frames per seconde draait, waardoor combat net wat aangenamer speelt.

Final Fantasy XV Windows Edition

High-Resolution voor Final Fantasy XV Windows Edition

Het is wel belangrijk om gebruik te maken van het bovenstaande en de andere features om het losse High-resolution pack binnen te halen. Het is met 63 gigabyte een flink pakket om binnen te halen, maar het is het zeker waard als je een dikke pc en monitor hebt.

Final Fantasy XV Windows Edition

Ultrawide

Een andere sterke bijkomstigheid die Final Fantasy XV heeft, is dat het Ultrawide monitoren ondersteunt. Dat is iets dat ik zelf niet heb kunnen testen, maar afgaande op hetgeen dat er nu op het internet is verschenen, is het mooi om te zien dat de game er op Ultrwide monitoren een stuk beter uit ziet. Je ziet simpelweg meer van de omgeving in plaats van dat het beeld wordt uitgerekt. Zodoende is het echt een meewaarde.

Nvidia Gameworks

Ook is het fijn dat de game werkt via Nvidia Gameworks. Dat is een set aan verschillende upgrades die je in de game kunt activeren. Zo heb je bijvoorbeeld Flow, die het vuur tijdens het kampvuur mooier laat ogen. Als je een liefhebber bent van mooie haren, dan kon je Hairworks activeren, waarbij haar natuurlijker beweegt. En dan heb je ook nog Shadowworks, die schaduweffecten rijker laat ogen.

Beste RPG's PS4

First Person View

Tot slot kent de game de mogelijkheid om de wereld vanuit een first person view te bekijken. Met name wanneer je op prachtige locaties bent, is dit een leuke optie. Zeker in combinatie met de mogelijkheid om screenshots te nemen is dit een handig extraatje.

Final Fantasy XV Windows Edition

Met al die verbeteringen is de pc-versie van Final Fantasy XV echt dik de moeite waard. De pc-versie is nu te krijgen. Wil je hem op de console, dan heb je de mogelijkheid om de zogenaamde Royal Edition in huis te halen. Wil je een game die iets minder oud is? Dan is wellicht Civilization VI iets voor jou.

Reageer op artikel:
Final Fantasy XV Windows Edition: een perfecte port
Sluiten