Milton Broen
Milton Broen Fotografie 24 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Finse fotografe tilt de selfie met prachtige fotoreeks naar een hoger niveau

Het is soms lastig aan het eindresultaat te zien hoe veel tijd er eigenlijk is gaan zitten in het maken van foto’s. Neem de volgende reeks foto’s van de Finse fotografe Tiina Törmänen. Zij reisde letterlijk heel Finland door om selfies te maken van de mooiste Finse nachtschouwspellen. Het resultaat mag er zeker wezen.

Tiina Törmänen

Tiina Törmänen neemt enige tijd foto’s van de adembenemend mooie sterrenhemel boven Finland. Hier was ze wel een beetje klaar mee, dus probeerde ze wat nieuws. Ze besloot selfies te maken van het noorderlicht, uiteraard met haarzelf erop. “Het is erg indrukwekkend om er alleen op uit te gaan. Ik voel me zo klein op zo’n grote plek, helemaal een met de rust en stilte,” aldus Törmänen.

Wanderer

Het kostte Tiina Törmänen veel moeite om de fotoserie Wanderer te schieten. Ze heeft in totaal ruim 240 kilometer op haar sneeuwscooter afgelegd en zich groot weten te houden in temperaturen tot min dertien graden celsius. Aangezien ze zelf op elke foto wilde staan, moest ze zorgen voor een goede belichting. Gewapend met een zaklamp zorgde zij dat ze te zien was op elke foto. Check hieronder de prachtige beelden die zij schoot. Wil je meer zien van Törmänen, wees dan niet getreurd. Ze is alweer met het volgende project bezig waarbij zij het licht van de poolnacht wil vastleggen. Deze trip zal ze ook alleen gaan afleggen. ‘Ik kan me op dat moment wel alleen voelen, maar dan denk ik gewoon aan het moment dat ik mijn foto’s met anderen deel.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Finse fotografe tilt de selfie met prachtige fotoreeks naar een hoger niveau
Sluiten