Fire Emblem Three Houses gaat een enorm grote game zijn

Op de Nintendo Switch hebben we aan topgames geen gebrek. De laatste paar maanden hebben we veel moois gezien en als we kijken naar de toekomst, dan wordt het er niet rustiger op. Volgende maand verschijnt bijvoorbeeld Fire Emblem Three Houses. En als we de ontwikkelaar moeten geloven wordt dat een enorm grote game.

Fire Emblem Three Houses goed voor vele tientallen uren speelplezier

In een interview met de Franse gamingwebsite Jeuxvideo liet ontwikkelaar Toshiyuki Kusakihara weten dat het hem zo’n tachtig uur kostte om het verhaal met één van de drie beschikbare ‘houses’ uit te spelen. Mocht je daarna het hoofdverhaal met een ander house of team willen gaan voltooien, dan kun je daar nog heel wat uurtjes bij optellen, waardoor het totaal voor de liefhebber die alles uitspeelt al snel tegen de 200 uur aanloopt. En dan hebben we het nog niet gehad aan de extra uren die je kwijt bent met het laden van een oude savefiles omdat één van jouw sterkere personages tijdens het gevecht het loodje legt.

Fire Emblem: Three Houses

Ter vergelijking: het kost je tussen de vijftig en zestig uur om de game Fire Emblem Awakening uit te spelen. Naast het feit dat je dus meer uren speelplezier hebt om mee los te gaan, heb je ook nog eens een hogere productiewaarde. Want Fire Emblem Three Houses verschijnt op de Nintendo Switch en is gefilmd met prachtige cinematische videos die het verhaal aan elkaar breidt. Het is voor het eerst sinds 2007 dat er een hoofddeel van de reeks op een spelcomputer verschijnt en de makers lijken alles op alles te zetten om er een groot succes van te maken. Ik kan in elk geval niet wachten om het einde van de game te gaan zien na vele uren aan speelplezier.

Fire Emblem Three Houses verschijnt op 26 juli en is dan exclusief te krijgen op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over die spelcomputer? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Fire Emblem Three Houses gaat een enorm grote game zijn
Sluiten