Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 juni 2018

Fire Emblem: Three Houses komt in 2019 op de Nintendo Switch

Nintendo kent veel verschillende series waar om de zoveel tijd een nieuw deel van uitkomt. De Fire Emblem-reeks bestaat al sinds de NES, maar werd populair in het Westen dankzij games op de Game Boy Advance en de andere handhelds die daarop volgden. In 2019 komt er met Fire Emblem: Three Houses eindelijk een deel op de Nintendo Switch.

Fire Emblem: Three Houses op de Nintendo Switch

In het verleden zijn er ook wel andere Fire Emblem-games op de Nintendo-consoles verschenen, zoals op de GameCube. Het zijn echter de games die op de Nintendo 3DS die de afgelopen jaren het meeste indruk maakte. Fire Emblem: Three Houses moet een mix gaan worden tussen traditionele Fire Emblem-elementen, zoals je die in de strategische gevechten ziet, maar er is ook ruimte voor duidelijke veranderingen.

Fire Emblem: Three Houses geeft je daarnaast de mogelijkheid om vrij te bewegen in een redelijk grote wereld en daarbij interacties aan te gaan met andere personages. Op die manier kun je informatie verzamelen voor nieuwe missies, maar ook relaties opbouwen met andere personages. In de turn-based gevechten kun je nu gebruik maken van troepenformaties die individuele eenheden kunnen ondersteunen. Wat dat precies voor verschil gaat opleveren, dat moeten we uiteraard gaan zien.

Fire Emblem: Three Houses

In de game zijn er drie hoofdpersonages waar het verhaal om draait. Het gaat daarbij om Edelgard, Dimitri en Claude. Voorlopig zijn dit nog namen zonder dat we er iets van af weten. Het duurt ook nog een tijd voordat de game uitkomt. Fire Emblem: Three Houses staat namelijk gepland voor 2019 en deze E3-onthulling lijkt pas het topje van de ijsberg te zijn. Het is in elk geval goed nieuws, want de voorgaande games in de serie waren over het algemeen zeer goed. Wil je meer weten over wat er voor de Nintendo Switch in ontwikkeling is? Bezoek dan ons Switch-dossier hier.

Reageer op artikel:
Fire Emblem: Three Houses komt in 2019 op de Nintendo Switch
Sluiten