Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 5 mei 2019

Ineens problemen met Firefox extensies? Dit is wat je erover moet weten

Als je Firefox gebruikt, zul je waarschijnlijk gemerkt hebben dat er wat problemen zijn (geweest) met betrekking tot de extensies van de browser. Bestaande extensies werkten ineens niet meer en nieuwe add-ons konden niet geïnstalleerd worden. Volgens Mozilla heeft dit te maken met het vervallen van een certificaat en het bedrijf is druk bezig geweest met een fix.

Automatische Firefox fix

Op het moment lijkt deze fix er al te zijn voor desktop gebruikers en als het goed is hoef je daar verder niks voor  te doen. Mozilla laat weten dat de uitrol is begonnen en dat deze automatisch op de achtergrond zal worden geïnstalleerd. Ze waarschuwen dat gebruikers niet moeten proberen om extensies opnieuw te installeren om het probleem te proberen op te lossen. Dit zou je alleen verder van huis helpen, omdat hierdoor opgeslagen data wordt gewist.

Firefox

Studies inschakelen

Wel zou je mogelijk nog even de instellingen in moeten duiken,  omdat de fix werkt via het Studies systeem van de browser. Als je dit hebt uitgeschakeld, moet je het even weer activeren om van de fix gebruik te kunnen maken. Hiervoor ga je in Firefox naar Options/Preferences > Privacy & Security en kun je vervolgens “Allow Firefox to install and run Studies” inschakelen. Nadat je extensies weer werken, kun je de feature daar ook weer uitschakelen.

Firefox settings
Screenshot: Mozilla

Helaas is er nog geen patch voor gebruikers van Firefox ESR en mensen die de iOS of Android app gebruiken. Mozilla zou daar echter druk mee bezig zijn en hopelijk werkt alles snel weer naar behoren.  In de tussentijd is het bedrijf sowieso bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring en in maart kregen iPad gebruikers dan ook eindelijk een Firefox app speciaal voor de tablet.

The Verge

Reageer op artikel:
Ineens problemen met Firefox extensies? Dit is wat je erover moet weten
Sluiten