Ilona Braam
Ilona Braam Tech 23 mrt 2019

Firefox werkt tegenwoordig een stuk beter op je iPad

Sommige mensen zien een tablet simpelweg als een grotere versie van een smartphone, maar er is toch een groot verschil in hoe mensen een tablet gebruiken ten opzichte van hun telefoon. Je gebruikt een tablet toch net wat anders en bent bijvoorbeeld eerder geneigd om het als een mini-computer te zien. Daarbij kun je er ook makkelijk een toetsenbord op aansluiten,wat het al helemaal op een computertje doet lijken. Ook Mozilla heeft zich gerealiseerd dat een tablet geen grote smartphone is en heeft speciaal voor de iPad een nieuwe versie van Firefox aangekondigd.

Ondersteuning iOS split screen

Mozilla schrijft in de aankondiging dat ze weten dat iPads niet gewoon grotere versies zijn van iphones. Mensen gebruiken iPads anders en zetten de tablets in voor andere dingen. In plaats van een grotere versie van Firefox te maken, heeft Mozilla er daarom nu voor gekozen om een Firefox versie speciaal voor de iPad te ontwikkelen. Met de nieuwe iOS Firefox krijgen gebruikers onder andere ondersteuning voor de iOS split screen feature en wordt het mogelijk om Firefox als de standaard browser in te stellen in Outlook.

Firefox iPad

Tabs als tegeltjes

Ook zijn de tabs in de browser aangepakt om het leven van gebruikers wat makkelijker te maken. Zo kun je de tabs tegenwoordig ook als grote tegels bekijken, zodat je makkelijker kunt zien wat voor site daar open staat en of je hem misschien niet wilt afsluiten. Eerder dit jaar kwam Mozilla opl al met de Send Tabs feature en hiermee kun je ook makkelijk tabs delen met vrienden.

Firefox iPad

Snel privé Firefox sessie

Verder kun je nu met een enkele tap een privé sessie starten, waar je altijd eerst een paar keer moest tappen om privé te gaan browsen. Ook ondersteunt de nieuwe Firefox versie keyboard snelkoppelingen, aangezien veel gebruikers zoals gezegd ook een keyboard koppelen aan hun iPad om het ding net als een kleine computer te kunnen gebruiken.

Qua timing is de nieuwe iOS versie van Firefox natuurlijk perfect. Een paar dagen geleden heeft Apple namelijk nog twee nieuwe tablets onthuld: een nieuwe 10,5 inch iPad Air en een vijfde generatie iPad Mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Firefox werkt tegenwoordig een stuk beter op je iPad
Sluiten