Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 11 apr 2013

FireWriter: Een vuurspuwende printer

Over het algemeen zijn inkjet printers door hun snelheid en producerende geluid niet de chillste printers om te hebben, maar deze willen we maar al te graag uitproberen. De FireWriter print namelijk niet met inkt, maar met vuur.

De printer is gemaakt door Lucien Langton, student aan de Universiteit voor Kunst en Design Lausanne, waarvoor Lucien een Arduino Uno geprogrammeerd heeft die een inktjet, een Dremel zaklamp gevuld met een butaan/propaan mengsel en een optische sensor met elkaar integreert. Hierdoor is de printer in staat om een zwart-wit afbeelding pixel voor pixel te printen. De gebruiker moet de FireWriter wel tegen het oppervlak aan houden en moet-ie lijn voor lijn begeleid worden.

Het is met de vuurspuwende printer mogelijk om te printen op ondergronden als hout, steen, plastic en andere materialen die niet direct vlam vatten bij een temperatuur van 1200 graden Celsius. Het idee achter de FireWriter is dat moderne technologie gecombineerde wordt met ons eerste ontdekte technologie vuur. Check de printer in onderstaande video aan het werk.


Reageer op artikel:
FireWriter: Een vuurspuwende printer
Sluiten