Ilona Braam
Ilona Braam Rides 22 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

De onthulling van de revolutionaire Fisker EMotion komt steeds dichterbij

Henrik Fisker heeft eindelijk aangekondigd wanneer de wereld zijn hoog geanticipeerde elektrische Fisker EMotion sedan mag aanschouwen. Hiermee zorgt Fisker ervoor dat het nieuwe jaar meteen goed begint. De EMotion zal namelijk tijdens CES 2018 in januari worden onthuld.

Onthulling in 2018, verscheping in 2019

Hoewel de auto volgens de planning pas in 2019 zal worden verscheept, is de voorbestelronde al in juni dit jaar begonnen. Naar verwachting zal de EMotion zo’n 109.000 euro gaan kosten. Deze doet dus niet mee met de trend om elektrische auto’s betaalbaar te maken voor de massa.

Fisker EMotion

Concurrentie voor Tesla Model 3

In 2020 zou Fisker echter komen met een goedkopere variant van 29.000 euro. Gefluisterd wordt al dat deze het zal opnemen tegen de Tesla Model 3. Tegen die tijd zou Tesla echter ook al de Model Y klaar moeten hebben.

Fisker EMotion

Fister EMotion is binnen negen minuten opgeladen

De reden dat veel autoliefhebbers zo enthousiast zijn over de Fisker EMotion, is omdat hij met wat spraakmakende features komt. Zo zou hij binnen negen minuten helemaal zijn opgeladen en zou hij een actieradius hebben van 644 km. Gelukkig zal tijdens CES 2018 ook een tipje van de sluier worden opgelicht met betrekking tot de gebruikte technologie. Onder andere de batterij en de LIDAR technologie voor het autonome rijden zullen besproken worden.

Fisker EMotion

Geen Tesla Killer, Tesla heeft geen concurrentie

Hoewel de EMotion door velen de Tesla Killer wordt genoemd, geeft Fisker zelf aan dat Tesla eigenlijk helemaal geen concurrentie heeft. Het lijkt er volgens Fisker ook niet op dat er binnenkort wel een waardige concurrent zal opstaan. Met betrekking tot het woord killer denkt hij ook niet dat iemand erop uit is om een ander te doden. Hij merkt op dat het tijd is om de technologie naar het volgende niveau te tillen en dat hij en zijn team een paar doorbraken hebben gehad.

In de tussentijd gaat Tesla vrolijk verder met het ontwikkelen van de Tesla Model 3. Volgend jaar kunnen we een verbeterde versie van de auto verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De onthulling van de revolutionaire Fisker EMotion komt steeds dichterbij
Sluiten