Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrische auto's 9 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De Fisker Emotion is de elektrische auto waar wij op hebben gewacht

Daar is ‘ie dan: de Fisker Emotion is tijdens de CES 2018 gepresenteerd. Een prachtige volledig elektrische auto waar de luxe vanaf spat. Daarnaast kun je rekenen op flink wat rijbereik op een volle accu.

Fisker Emotion is een revolutionaire elektrische auto

Al jaren wachten wij op de Fisker Emotion. De eigenwijze fabrikant doet het echter op zijn eigen manier (en tempo) en wachtte totdat de auto én de markt er klaar voor was. De CES 2018 heeft uiteindelijk het podium van de introductie gekregen. Met een prachtig design en vier spectaculaire vleugeldeuren is het een show catcher waar iedereen zijn of haar ogen wel even aan wil branden. Maar niet alleen het knappe uiterlijk valt op, de elektrische auto beschikt over ‘het interieur van de toekomst’, zoals de autofabrikant het zelf noemt. Denk aan een 27-inch gebogen scherm voor de reizigers achterin en is praktisch alles van high-end leder voorzien.

elektrische auto

High-end bolide

Autobouwer Henrik Fisker houdt van luxe en mag het duidelijk zijn dat ‘ie mee wil liften op het succes van Tesla. De Emotion is een elektrische bolide van een niveautje Mercedes S-klasse en de Mission E van Porsche. Met 24-inch Pirelli-banden onder de body haalt de auto een topsnelheid van 260 kilometer per uur en is de beloofde actieradius 640 kilometer. In praktijk blijkt dit vaak minder, maar indrukwekkend is het wel. Dit hoge bereik is haalbaar vanwege een nieuwe batterij die op basis van grafeen is ontwikkeld. Binnen 9 minuten moet je al genoeg juice hebben om zo’n 200 kilometer te cruisen.

De vier vleugeldeuren zijn met de smartphone-app te bedienen en beschikt de auto over zelfrijdende technologie. Sensoren en de nodige software detecteren en classificeren real-time objecten om in te grijpen, indien nodig. De bestuurder heeft drie schermen met alle informatie tot zijn of haar beschikking en is er plek voor 4 smartphones om op te laden.

Fisker Emotion

Beschikbaarheid en prijs

De Fisker Emotion is een uitgebreid pakket met een ‘interieur van de toekomst’, een hypermodern uiterlijk en een flinke accucapaciteit. De prijskaart ligt dan ook op 129.900 dollar. In de Verenigde Staten is de elektrische auto al te bestellen, de eerste exemplaren zie je in 2019 op de weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Fisker Emotion is de elektrische auto waar wij op hebben gewacht
Sluiten